Google bu soruyu çözenlere para dağıtacak

Google bu soruyu çözenlere para dağıtacak
Teknoloji devi Google, milyonlarca dolarlık ödül havuzuna sahip bir yarışma süreci başlattı.

Google, kuantum bilgisayarlarının potansiyelini keşfetmek için büyük bir yarışma başlattı. Bu çok yıllık, küresel yarışma, kuantum bilgisayarlarının gerçek dünya kullanım senaryolarını bulmayı amaçlıyor. Yarışmada finalistler arasına kalan yarışmacılara toplam 5 milyon dolarlık ödül dağıtılacak.

99719032015162750.jpg

Yarışmanın finalistleri, kuantum bilgisayarlarının geleneksel bilgisayar çözümlerine göre daha hızlı veya daha doğru olduğunu kanıtlamak için teknik özellikler sunacaklar. Yarışmada büyük ödül kazananlar 3 milyon dolar alırken, ikinci olanlar ise toplam 1 milyon dolarlık ödülü paylaşacaklar.

Google, kuantum bilgisayarlarına milyonlarca dolar yatırım yapmasına rağmen, bu teknolojinin potansiyeli ve neler yapılabileceği henüz tam olarak netleşmiş değil. Kuantum bilgisayar alanı 866 milyon dolarlık bir endüstriye yol açmış olsa da, kuantum bilgisayarların kullanım alanları ve etkileri üzerindeki araştırmalar ve geliştirmeler halen devam etmekte.

Kuantum bilgisayarlarının çoğunlukla soyut problemler üzerine araştırmalar yapılmasına karşın, bu teknoloji ilaç gelişimini hızlandırma, karanlık maddenin sırlarını çözme ve evrenin en temel gizemlerini çözmeye yardımcı olma potansiyeline sahip.

Yarışmada yer alacak çalışmalar Google, Amazon ve dünyanın en iyi üniversitelerinden araştırmacılar tarafından değerlendirilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.