Dev fırın zinciri iflas etti 'Şubeleri tek tek kapanacak'

Dev fırın zinciri iflas etti 'Şubeleri tek tek kapanacak'
Almanya'nın "Lila Bäcker" adlı dev fırın zincirinin iflas etmesinin ardından, bağlı kuruluşu "Mäkelbörger Kuchenmanufaktur" da iflas etti. Pastaneler zinciri Mart ayı sonuna kadar yüzde 50 kapasite ile aşamalı üretim yapacak.

Almanya'nın tanınmış pastaneler zinciri Lila Bäcker, ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalırken iflas etti. Bu durum, bağlı kuruluşu olan Mäkelbörger Kuchenmanufaktur için de geçerli oldu. İflas yöneticisi Christian Graf Brockdorff, uygun bir yatırımcı bulunamadığı için işletmenin bu ay sonunda üretimi durdurmak zorunda kalacağını açıkladı.

Mäkelbörger Kuchenmanufaktur, Lila Bäcker'in bir yan kuruluşu olarak faaliyet gösteriyordu. Ancak Lila Bäcker, 1 Şubat'ta şubelerini kapatmak zorunda kaldı ve yaklaşık 900 çalışanı işten çıkardı. Bu durum, Mäkelbörger Kuchenmanufaktur'un geleceğini de belirsizliğe sürükledi.

Graf Brockdorff, "Lila-Bäcker Grubunun şube faaliyetlerinin durdurulmasına rağmen ticari faaliyetleri istikrara kavuşturmayı başardık. Ancak eski teknoloji ve binadaki tadilat birikimi nedeniyle yatırımcı bulmakta zorlandık" şeklinde açıklama yaptı.

Yatırımcı eksikliği nedeniyle firma, 15 Mart'a kadar tüm çalışanlarla faaliyetlerine devam edecek ve Mart ayı sonuna kadar yüzde 50 kapasite ile aşamalı üretim yapacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.