Murat Kurum 'Lojistik köylerimizi kuracağız'

Murat Kurum 'Lojistik köylerimizi kuracağız'
AK Parti'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, 6 yeni lojistik merkezle Kuzey Marmara Otoyolu güzergahı üzerinde lojistik köyleri kuracaklarını açıkladı.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (TÜMSİAD) ziyaret etti. Kurum, 6 yeni lojistik merkezle Kuzey Marmara Otoyolu güzergahı üzerinde lojistik köyleri kuracaklarını vaat etti.

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, TÜMSİAD'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, İstanbul'un en önemli gündemlerinden başında deprem ve ulaşım geldiğini söyledi.

Deprem gerçeğinin algıyla yönetilemeyeceğini, İstanbul'daki binaların dönüşümü adına ortaya bir irade koyulmasının önemli olduğunu vurgulayan Kurum, "İstanbul'da deprem dönüşümüyle birlikte güvenli, huzurlu iş yerlerini, güvenli huzurlu konutlara kavuşmamız gerektiğini konuşuyoruz. Buna ilişkin hem sanayide hem üretimde hem de konut anlamında bizi dönüşümün her alanında göreceksiniz." dedi.

ekran-goruntusu-2024-03-14-092157.png

Kurum, 1 Nisan sabahı sanayi kuruluşlarıyla birlikte sanayinin güçlenmesi, fabrikaların, iş yerlerin yenilenmesi adına irade ortaya koyacaklarının altını çizerek, "Sanayide sürdürülebilir bir sanayi, yeşil dönüşümle birlikte dönüşümünün gerçekleşmiş olduğu, yenilenebilir enerji kaynaklarının bu süreçte dikkate alındığı, ülkemizin 2053 net sıfır emisyon hedefi ama aynı zamanda İstanbul için ortaya koymuş olduğumuz 2040 yılı net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda kararlı adımların atıldığı bir dönüşümü de gerçekleştirmek istiyoruz." ifadeleri kullandı.

“6 YENİ LOJİSTİK MERKEZLE KUZEY MARMARA OTOYOLU GÜZERGAHI ÜZERİNDE LOJİSTİK KÖYLERİMİZİ KURACAĞIZ”

Murat Kurum, sanayicilerin kendilerinden beklediği tüm çalışmaları ortaya koyacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

“6 yeni lojistik merkezle Kuzey Marmara Otoyolu güzergahı üzerinde lojistik köylerimizi kuracağız. Esnafımızın da bu lojistik köylerden tarihi ipek yolu üzerinden transferini hızlı bir şekilde gerçekleştirebilecek. İstanbul'un ticaretine kamu, belediye ve özel sektör gibi bütüncül bir bakış açısıyla bakacağız. Hem güçlü ev ekonomisi hem de güçlü hane ekonomisi anlayışıyla bu çalışmaları yapacağız. Ara teknik eleman noktasında sıkıntılar var. Ara teknik eleman yetiştirilmesi noktasında da biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İSMEK'lerle birlikte sanayi kuruluşlarımızın ihtiyacı olduğunu düşündükleri ara teknik elemanların yetiştirilmesi noktasında her bir sanayi tesisinin içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni göreceksiniz.

"AMACIMIZ İSTANBUL'U DİRENÇLİ HALE GETİRMEK"

Oradaki atölyelerimizde, eğitim birimlerimizle birlikte ara teknik elemanları yetiştireceğimiz, sertifikalandıracağımız ve üretime, istihdama katkı sunacak adımları da atacağız. Yine kendi işini kuracak kardeşlerimize, gençlerimize, kadınlarımıza 100 lira sermaye desteği vereceğiz. Amacımız İstanbul'u dirençli hale getirmek. İstanbul'u tüm bileşenleriyle tüm değerleriyle kültürüyle birlikte gelecek nesillere güven içerisinde taşımaktır. Bunu da buradaki tüm paydaşlarımızla birlikte yapacağız."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.