Milyonların beklediği haber Sıra staj ve çıraklık mağdurlarına geldi

Milyonların beklediği haber Sıra staj ve çıraklık mağdurlarına geldi
SGK Uzmanı Onur Önal, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı'nda yapılan bir toplantı ile staj ve çıraklık mağdurlarının durumunun masaya yatırıldığını söyledi.

SGK Başkan Yardımcısına staj ve çıraklık dönemlerinin sayılmaması nedeni emekli olamayanlar hakkında bir rapor sunulduğunu belirten Onur Önal, “Her şey çok güzel gidiyor” dedi.

28 Şubat’ta çıkarılan EYT düzenlemesi ile 2 milyon 250 bin vatandaş 2023 yılında emekli edilmişti. Ancak binlerce kişi düzenlemeye staj ve çıraklık sigortalarının dahil edilmemesi nedeni ile emekli olamamıştı.

sgk.jpg

SEÇİMDEN ÖNCE STAJ VE ÇIRAKLIK GÜNLERİ SAYILACAK MI?

Staj giriş tarihleri SGK mevzuatı gereği “işe başlangıç tarihi” sayılmadığı için mağdur olduklarını belirten stajyerler, 31 Mart seçimlerinden önce hükümetin EYT düzenlemesinin kapsamını genişletmesini istiyor.

Şu an yürürlükte olan düzenlemeye göre, stajyerlerin çalışma faaliyeti sigorta girişleri olsa da “kısa süreli çalışma” olarak tanımlanıyor, 8 Eylül 1999 tarihinden önce staj girişleri olsa da bu vatandaşlar EYT kapsamına alınmıyor. Bu vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için de Meclis’te sunulacak düzenleme ile stajyerlik faaliyetinin “uzun süreli çalışma kolu” olarak düzenlenmesi gerekiyor.

SGK STAJYER VE ÇIRAKLIK SÜRELERİNİ MASAYA YATIRDI

Geçtiğimiz sene yapılan genel seçimlerden önce, tüm taleplere rağmen stajyerler için herhangi bir adım atılmamıştı. AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise “Seçim sonrası staj mağdurlarının durumu incelenecek” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Onur Önal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda SGK Başkanlığı’nda stajyerlerin durumu üzerine bir görüşme yapıldığını duyurdu. Hatta toplantıda SGK Başkan Yardımcılarına hazırlanan raporların sunulduğunu belirten Önal “Her şey çok güzel olacak” mesajı verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.