Milyonları ilgilendiriyor: Emekli zammı için kritik tarih

Milyonları ilgilendiriyor: Emekli zammı için kritik tarih
CNN Türk canlı yayınına konuk olan AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşlarına yapılacak zammın Ekim, Kasım veya Aralık başında olabileceğine dikkat çekti.

CNN Türk canlı yayınına konuk olan AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşlarına yapılacak zam için 3 tarih verdi.

Güler, bütçe dengelerinin bozulmadan emekli ücretlerine yapılacak zam için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Söz konusu açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''Bütçe dengelerini bozmadan gerek çalışanların gerekse emeklilerimizin maaş ve ücretleri noktasında çalışmayı Çalışma Bakanlığımız devam ettiriyor. Bütçe dengesini bozmadan, fiyat istikrarını sağlayacak ve enflasyon hedefimiz bizim birkaç yıl içinde tek haneli rakamlar inmek. Bunu da bozmadan, ayrıca bizim en büyük parasal manada ihtiyaç duyduğumuz felaket yaşadık. 6 Şubat depremleri ile beraber 11 ilimizde hasara uğrayan şehir hayatımız var. Bütçeden ayırdığımız rakam 765 milyar TL, seneye başka rakamlar ayrılacak. Toplamda 104 milyar dolarlık maliyetle karşı karşıyayız. Bunu hem ödeyeceğiz hem çalışanlarımızın, emeklilerimizin maaş ve ücretleri noktasında beklentiyi karşılayacak bir artışı da yapmamız gerekiyor.

'EKİM OLUR, KASIM OLUR, ARALIK BAŞI MI OLUR'

Neticeler ortaya çıkmadan bir tarih veremeyeceğini dile getiren Güler, ''Ekim ayı içerisinde bir şey demek mümkün değil, o zamana yetişir mi? Bütçe imkânlarında ödenebilecek bir imkan doğar mı? Neticeler ortaya çıkmadan bir şey diyemez. İnşallah ekimde, kasımda çıksın. Bu ekim olur, kasım olur, aralık başı mı olur? Çalışma neticelendikten sonra ortaya çıkacaktır" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.