Milyonlarca kişiye bedava olacak ‘Yılbaşı jesti’ Erdoğan imzaladı

Milyonlarca kişiye bedava olacak ‘Yılbaşı jesti’ Erdoğan imzaladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. 1 Ocak’ta milyonlarca kişiye ücretsiz olacak.

Yeni yıla sayılı günler kala milyonlarca vatandaşa güzel haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir karara imza attı. Resmi Gazete’de Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla birlikte 1 Ocak 2024 tarihinde vatandaştan herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

Bugün tarihli Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Karar” yayımlandı. Kararın detayları da belli oldu.

resmi-gazete-g1x5-cover.jpg

VATANDAŞA ÜCRETSİZ OLACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın işlettiği toplu taşıma araçları yılbaşında ücretsiz olacak. Milli ve dini bayramlarda uygulanan karar yılbaşı gecesi de uygulanacak. 1 Ocak 2024 Pazartesi günü itibariyle geçerli olacak kararda Ankara’da Başkentray, İstanbul’da Marmaray, İzmir’de İZBAN ve İstanbul’da Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferleri bedava olacak.

Vatandaşların ücretsiz yararlanacağı uygulama, yılbaşı gecesi yani 31 Aralık saat 00:00’dan itibaren başlayacak. 1 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 23:59’da sona erecek. Belirlenen saatler içerisinde kullanılan toplu taşıma seferlerine ücret ödenmeyecek.

ekran-goruntusu-2023-12-30-134111.png

İBB EK SEFERLER KOYDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de İstanbul’da bulunan milyonlarca vatandaştan 1 Ocak’ta toplu taşıma için herhangi bir ücret talep etmeyecek. İstanbul’da yılbaşı gecesi için sabaha kadar ek seferler koyuldu. Ek seferlerin 1 Ocak sabahı normal seferler başlayana kadar devam edeceği açıklandı. İBB, ücretsiz uygulamadan kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerinin faydalanacağını duyurdu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.