Milyonlarca emekliye nefes aldıracak gelişme 'Hükümetin ikramiye planı sızdı'

Milyonlarca emekliye nefes aldıracak gelişme 'Hükümetin ikramiye planı sızdı'
Prof. Dr. Ersan Şen, hükümetin milyonlarca emekliye nefes aldıracak bayram ikramiyesi planını açıkladı.

Emekli maaşlarına gerçekleştirilen yüzde 42.56'lık artış ile en düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye ulaşmıştı. Maaşlara yapılan zam oranı emeklilerde hayal kırıklığı yaratırken hükümetin yeni planı ortaya çıktı.

Türkiye'de yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyeti, özellikle gıda ve kira fiyatlarında belirgin bir artışa neden oldu. Bu durum, emekliler arasında maaş zamlarının yetersiz olmasıyla birlikte büyük bir tepkiye yol açtı. Ancak, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde olumlu bir gelişme yaşandı.

5asdfsa.jpg

Prof. Dr. Ersan Şen, Şen, yeni yılda emeklilere yönelik ikinci bir planın devreye sokulabileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 9 Ekim tarihinde duyurulan ve Kasım ayında çalışmayan emeklilere ödenen 5 bin TL'lik ikramiye tepkilerin ardından çalışan emeklilere de verilmişti.

2019 yılından bu yana Ramazan ve Kurban Bayramları'nda emeklilere verilen toplamda 4.000 TL'lik bayram ikramiyelerine ek olarak, hem çalışan hem de çalışmayan emeklilere maaşlarına ilave edilecek 5.000 TL'lik bir ek ikramiyenin de dağıtılabileceğini belirtti.

Ramazan Bayramı için 5 bin TL'lik ikinci bir ikramiyenin mümkün olduğunu vurgulayan Şen, bu şekilde emeklilerin 2.000 TL bayram ikramiyesine ek olarak toplamda 8.000 TL ek ikramiye alarak bütçelerini biraz olsun rahatlatabileceğine dikkat çekti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.