Bir darbede banka devlerinin promosyon ücretlerinden geldi ‘Emekliler tir tir titreyecek’

Bir darbede banka devlerinin promosyon ücretlerinden geldi ‘Emekliler tir tir titreyecek’
Umduğunu maaş zamlarında bulamayan emekliye bir darbede banka devinden geldi.

Milyonlarca emekli merakla beklediği ücret artışı yüzde 42,6 oranında gerçekleşti. Bu neticede en düşük emekli ücreti 10 bin TL olarak belirlendi. Emekli ücretlerindeki artışın ardında emeklilerin gözü bankaların sunduğu promosyon fırsatlarındaki zamma çevrildi.

YÜZDE 50 ORANINDA BEKLENİYORDU

Çoğu bankalar emekli promosyon zam oranını duyurmasa da beklentiler yüzde 50 üzerinde kaydedilmişti. Onlardan biri ise Kamu Son Haber’e konuşan SGK Uzmanı Özgür Erdursun’un verdiği röportajda yüzde 50 oranında zam yapılacağını belirtmişti.

emekl-1.jpg

EMEKLİNİN UMUDU YÜZDE 20’DE KALDI

Fakat, emeklileri hayal kırıklığına uğratan açıklama geldi. Merakla beklenen zam ücretlerinde ilk değişim gerçekleşti. ING Bankası 12 bin 500 TL olan promosyon tutarını 15 bin TL’ye çekti. Bu zam ile birlikte promosyon tutarına yüzde 20 oranında zam gerçekleşti.

Yüzde 42,6 oranında emekli ücretlerine verilen zamlar sonrası yüzde 20 oranında çıkan promosyon zammı da emeklilerin umudunu söndürdü. Diğer bankalarında önümüzdeki dönemde promosyon ücretlerine zam yapması bekleniyor. Fakat emekli ücretlerini az olması neticesinde emeklilerin promosyon ücretlerinin de az olması bekleniyor.

emekliler-21.jpg

ING KAMPANYASI NE KADAR SÜRECEK

ING Bankası, 10 bin TL promosyon fırsatı yanında 5 bin TL’ye yakın ek nakit promosyonu sağlıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ve EYT ile emekli olanlar da, emekli maaş promosyonundan faydalanacak. Promosyon kampanyasının süresi ise 30 Ocak’a kadar sürecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.