Ünlü çikolata markasında plastik tespit edildi ‘Türkiye’de tüm marketlerden toplatılıyor’

Ünlü çikolata markasında plastik tespit edildi ‘Türkiye’de tüm marketlerden toplatılıyor’
Türk markası tarafından Türkiye’ye ithal edilen İsviçre markalı ünlü çikolata markasında plastik tespit edildi. Ürünün tüm marketlerden apar topar toplatılmasına karar verildi.

Geçtiğimiz günlerde Türk sucuk markası Yayla’nın Almanya’ya ihraç ettiği ürünlerde bakteri ortaya çıkmıştı. Bunun ardından ünlü sucuk markası Almanya’da tüm ürünlerini toplatma kararı almıştı.

Bu olayın ardından bir toplatma haberi de Türkiye’nin ünlü firması Kent Gıda Maddeleri Sanayii ve Ticaret A.Ş’den geldi.

borsada-neler-oluyor-kent-gida-nin-degeri-is-i-gecti-237719.jpg

ÜRÜNÜN İÇİNDEN PALASTİK ÇIKTI

İsviçre’de Mondelez International tarafından üretilen ve Kent Gıda Maddeleri Sanayii ve Ticaret A.Ş. tarafından ithal edilerek Türkiye'de raflarda yerini alan, Toblerone Sütlü 100 gr. ürün içinde çıkan madde nedeniyle tüm marketlerden geri çağrıldı.

Konuyla ilgili Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklama yapan Kent Gıda İsviçre'de üretilen Toblerone çikolatasının içinde plastik karıştığı tespit edildiği için geri çağırıldığını ifade etti.

Kent Gıda Maddeleri Sanayii ve Ticaret A.Ş’nin KAP’a yaptığı açıklamasında, birkaç tüketiciden gelen şikâyet üzerine İsviçre'de bulunan üretim tesisi ile temasa geçerek inceleme ve kalite araştırması yapılması talep edildiğini belirledi.

toblerone.jpg

İMHA EDİLMEK ÜZERE GERİ ÇAĞRILDI

Talep üzerine yapılan incelemelerde kalite araştırması sonucunda Toblerone Sütlü 100 gr. Çikolata ürününde yabancı plastik madde bulaşına yol açan münferit bir olay yaşandığı bilgisi teyit edildi.

Sorunun kaynağının belirlendiğini ve tekrar oluşmasını önleyecek düzeltici önlemlerin alındığının bilgisi paylaşılan açıklamanın devamında tek bir ürün bazında yapılan geri çağırma yapıldığının altı çizildi.

Kent Gıda’nın söz konusu açıklamasında halihazırda tüm müşterilerden ve bayilerden söz konusu lot bilgili ürünlerinin geri çağırıldığı ve imha edilmek üzere topladığı kaydedildi.

1-001.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.