Milyonlarca aileye ödeme yapılıyor 2024'te Aile Destek Ödemesi devam edecek mi

Milyonlarca aileye ödeme yapılıyor 2024'te Aile Destek Ödemesi devam edecek mi
2024 yılına az bir zaman kalması ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dar gelirli vatandaşlara yönelik sunduğu sosyal yardım ödemelerinin devam edip edilmeyeceği merak konusu oldu.

Aile destek programı, 2024 yılı bütçesinde önemli bir yer tutuyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 2024 yılı bütçesinde bu program için 32 milyar TL'lik bir kaynak ayrıldığını duyurdu. Bakan Göktaş, bu sayede düşük gelirli ailelere her ay 850 TL ile 1250 TL arasında değişen miktarda nakit yardımı yapılacağını belirtti. Aile destek programı, sosyal devlet ilkesinin bir gereği olarak, ailelerin ekonomik ve sosyal refahını artırmayı amaçlıyor.

595.jpg

SOSYAL YARDIMLARDA ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM VE BEKLENTİLER

Sosyal yardımların ne kadar artacağı henüz netleşmedi, ancak asgari ücret, memur ve emekli maaşlarındaki zamların aralık ve ocak aylarında belli olması planlanıyor. Memur maaş katsayısına göre belirlenen destek ödemeleri de bu zamlardan etkilenecek. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayında memur maaş zamlarını duyurduktan sonra bu konuda açıklama yapmıştı. Ocak ayında, Türkiye İstatistik Kurumu'nun aralık ayı enflasyon verilerini yayınlamasıyla birlikte, memur maaş zammının kesinleşmesi ve sosyal yardımlardaki artış oranlarının hesaplanması mümkün olacak.

Genel olarak, aile destek paketi ödemelerinin 2024 yılında da devam etmesi bekleniyor. Aile destek paketi ödemeleri, 2024 yılında da devam edecek olan bir uygulamadır. Ödemelerin tutarı, enflasyon oranıyla uyumlu olacak şekilde ayarlanacaktır. Bu nedenle, ailelerin ödeme miktarlarındaki değişiklikleri ve süreçle ilgili diğer bilgileri takip etmeleri gerekmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.