Mert Başaran'dan araba alacaklara kritik uyarı 'Kritik 20 gün detayı'

Mert Başaran'dan araba alacaklara kritik uyarı 'Kritik 20 gün detayı'
Yatırım uzmanı Mert Başaran, araba almayı düşünenleri uyardı. Önümüzdeki 20 gün için dikkat çekici bir uyarıda bulunarak en dip noktayı işaret etti.

Mert Başaran, kendi sosyal medya hesabından araç almayı düşünenlere önemli bir hatırlatma yaparak, aracın yatırım amaçlı değil kullanım amaçlı bir varlık olduğunu vurguladı.

Başaran, istatistiklere dayanarak araba fiyatlarında artış sinyalleri olduğunu belirterek, dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

66.jpg

Ramazan ve seçim etkilerini göz önünde bulunduran Başaran, "Arabayı yatırım aracı olarak görmemekle birlikte, araba ihtiyacınız varsa elimdeki istatistiklere göre fiyatlarda yukarı yönlü bir hareketlenme başlıyor!" dedi.

Ramazan süresince oluşacak rehavetin ve seçim beklentisinin araç fiyatlarını etkileyeceğini belirten Başaran, bu nedenle önümüzdeki 20 günün araba almak için en uygun zaman olabileceğini belirtti.

Ayrıca, seçim sonrası doların hareketleri ve bayram tatillerinin etkisiyle memleket ziyaretleri için araç talebinin artabileceğini de belirtti.

SON DAKİKA | Otomobil satışlarındaki yeni düzenleme piyasaya yansıdı! Sıfır araçlar ortaya çıktı, fiyatlar düştü - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Başaran'ın paylaşımına gelen bazı yanıtlar arasında, enflasyon verilerinin yüksek gelmesi ve faiz artışlarının araç ve gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyeceği konusundaki endişeler öne çıktı.

Yüksek faizler sebebiyle insanların araç alamadığı, fiyatların hala yüksek olduğu ve fiyatların düşmesi halinde bile satılmayan araçların nasıl daha yüksek fiyatlarla satılacağı gibi konular hakkında sorular ve düşünceler dile getirildi.

Yarından itibaren ikinci el araçlar sıfır fiyatının üzerinde pazarlanamayacak

Mert Başaran paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

"Arabayı yatırım görmem ama araba ihtiyacınız varsa elimdeki istatistiklere göre rakamlarda yukarı doğru dönüş başlıyor! Ramazan boyunca oluşacak rehavet, seçim beklentisi nedeni ile şu 20 gün araba almak için en dip noktalar olabilir! Seçim sonrası hem doların hareketi hem de bayramlar olacağı için memlekete gitmek isteyenlerin araç talebi olacaktır. Bu iki nedenden dolayı Ramazan'dan sonra bu rakamları bulmak zor olabilir! Daha lükse binmek için "değiştirin" demiyorum ama mecburiyet varsa bu 20 gün istatistik olarak güzel zaman! Grafikte dönüş başlıyor"

Mert Başaran’dan araba almak isteyenlere kritik uyarı! En dip noktayı işaret ederek o tarihe dikkat çekti 11

Mert Başaran’dan araba almak isteyenlere kritik uyarı! En dip noktayı işaret ederek o tarihe dikkat çekti 12

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.