İkinci el araç alacaklar dikkat 'Fiyatların artacağı tarih belli oldu'

İkinci el araç alacaklar dikkat 'Fiyatların artacağı tarih belli oldu'
İkinci el araç piyasasında dengelerin değişeceği, fiyatların artacağı tarih belli oldu.

Markaların sıfır araçlar için duyurduğu kampanyalı fiyatlar, ikinci el otomobil piyasasına yansımalarıyla dikkat çekiyor. Ancak, uygun fiyatlı ikinci el araç bulma süresinin azaldığı belirtiliyor. İkinci el otomobil piyasasında fiyatların yükseleceği öngörülen zaman dilimleri de belirlendi. İşte detaylar...

Sıfır araçların fiyatlarında geçen yılın sonuna doğru yaşanan maliyet artışları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, zam beklentilerini artırdı. Bu durumla birlikte otomobil devleri mart ayı itibarıyla yeni fiyatlarını açıkladılar.

adobestock-114968816-1.jpeg

SIFIR ARAÇLARA ZAM YAPILDI

Mart ayıyla birlikte, sıfır araçlara yüzde 3 ila 7 arasında zam yapıldı. Sıfır araçlardaki fiyat artışları, alıcıların uzun süredir sakin seyreden ikinci el araç piyasasına yönelmelerine neden oldu. Sektör temsilcileri, ikinci el araçlara olan bu ilginin mayıs ve haziran aylarında fiyat artışlarına yol açabileceğini dile getirdiler.

Türkiye gazetesinin haberine göre, 2 milyon lira değerindeki bir sıfır araca ortalama olarak 80 ile 120 bin lira arasında zam geldi. Günümüzde ise 800 bin liranın altında sıfır araç bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

İKİNCİ EL ARAÇLARA ZAM GELECEK TARİH BELLİ OLDU

Galerici Yaşar Örnek, "İkinci el piyasasında son altı aydır adeta durgunluk hakim" diyerek durumu özetledi. "Sıfır araç satışları rekorlar kırıyordu" diyen Örnek, "Ancak 2 milyon liralık bir araca 80 ile 120 bin lira arasında zam geldi. Bu da vatandaşların ikinci el araçlara yöneldiği anlamına geliyor." şeklinde konuştu.

Örnek, şu açıklamalarda bulundu: "Bayram öncesi satışlarını destekleyen bir etken de bu. Artık telefonlarımız daha sık çalıyor. Net bir şekilde satışlarda artış olduğunu söylemek doğru olmaz, ancak hareketlenme olduğunu söyleyebiliriz."

"Talebin önümüzdeki aylarda artacağını tahmin ediyoruz. İkinci el araçlara olan ilginin artması, fiyatları da yukarı çekecektir. Mayıs ve haziran aylarında ikinci el araçlarda da zam olabilir."

engelli-raporu-ile-arac-alimi-2020-sartlari-j5d.jpg

"BENZİNLİ ARAÇLARA OLAN TALEP AZALDI"

En fazla ilginin C sınıfı dizel otomatik araçlara yoğunlaştığını belirten Örnek, "Akaryakıt fiyatları yükseldikçe, insanlar benzinli araçlara olan ilgilerini kaybetmeye başladılar. Dizel araçlar daha az yakıt tüketiyor. Genellikle 4 kapılı Sedan aile otomobilleri tercih ediliyor." dedi.

Örnek, "Piyasa bu şekilde işliyor. Öncelikle en çok satan gruplara olan ilgi artıyor, ardından SUV ve B sınıfı araçlara yönelim artıyor, en sonunda ise ticari araç satışları yükselişe geçiyor." şeklinde konuşmasını tamamladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.