Merkez Bankası'nın yeni başkanından ilk mesaj 'İlk vurgusu çok konuşulacak

Merkez Bankası'nın yeni başkanından ilk mesaj 'İlk vurgusu çok konuşulacak
Hafize Gaye Erkan'ın görevden affını istemesinin ardından Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan Fatih Karahan'dan ilk açıklama geldi.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, ilk değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: "Merkez Bankamızın ana hedefi ve önceliği fiyat istikrarını sağlamaktır. Bu doğrultuda, güçlü ekibimizle dezenflasyon çabalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz.

Enflasyon, hedeflediğimiz seviyelere gerileyene kadar, gerekli parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından izliyoruz ve enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz."

Karahan'ın 2024 yılının ilk Enflasyon Raporu tanıtımı için 8 Şubat Perşembe günü saat 10.30’da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İdare Merkezi’nde bir bilgilendirme toplantısı düzenleyeceği de duyuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Karahan'ın yeni görevine başladığını duyurarak şu açıklamayı yaptı: "Merkez Bankası Başkanı Sayın Fatih Karahan bugün yeni görevine başlamıştır. Kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Başkan ve ekibine tam güvenimiz ve desteğimiz vardır.

Gelecek dönemde, ekonomi programımızı kurumlar arası koordinasyon içinde kararlı bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz. Güçlü ekonomi ekibimizle birlikte makro finansal istikrarın sağlanması için elimizden geleni yapmaktayız.

Mali disiplin ve dezenflasyon sürecine destek olurken, hayata geçireceğimiz yapısal reformlarla program hedeflerimizi kalıcı hale getireceğiz."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.