Mercimek çorbasının lezzetini ikiye katlayan tüyo 'Çorbacıların sırrı ortaya çıktı'

Mercimek çorbasının lezzetini ikiye katlayan tüyo 'Çorbacıların sırrı ortaya çıktı'
Mercimek çorbası hem şifalı hem de lezzetli olmasın sebebiyle çok mutfaklarından sıklıkla tercih edilen çorbalardan bir tanesi olarak ön plana çıkıyor. Çorbayı daha lezzetli yapmak bu yöntemlerle mümkün.

Türk mutfağının en basit lezzetlerinden biri olarak görülse de aslında çorba yapımında kıvamı tutturmak ve lezzeti ayarlayabilmek Özellikle de ilk kez çorba yapanlar için biraz zaman alabiliyor. Her yemekte olduğu gibi çorba yapmanın da bazı püf noktaları bulunuyor.

Bu lezzetli çorbayı daha lezzetli hale getirebilmek için 40 yıllık Çorbacıların uyguladığı sırrı paylaşıyoruz.
TENCERE SEÇİMİ
Çorbayı pişirirken genellikle malzemelerin adedine ve oranına dikkat edilir. ancak tencere seçimi de mercimek çorbasının istenilen kıvamda ve tatlı olmasına etkileyen etkenlerden biri… öte yandan çorbayı yaparken tahta kaşık kullanmanız da önemli.


RENGİ BU YÖNTEMLE DAHA CANLI OLUYOR
Eğer renginin daha canlı durmasını istiyorsanız çorbanıza patates de ilave edebilirsiniz. Salça ile renk vermekte bir diğer alternatifi olarak seçenekleriniz arasında bulunabilir. Eğer çorba istenilen kıvamda değilse kıvamını un ile denkleştirebilirsiniz. bu yöntemi uygularken tereyağının içerisine unu ilave ederek bir miktar kavurmanız hazırlanan unlu da bu işlemden sonra çorbaya eklemeniz gerekiyor. ayrıca burada belirtmek gerekiyor ki onu kavururken mutlaka çırpma teli kullanmalısınız bu sayede onun topak topak olmasını engelleyebilirsiniz.


KISIK ATEŞ KULLANMAYIN
Çorbanın orta ya da yüksek ateşte pişirilmesi de bir diğer püf noktası eğer çorbayı kısık ateşte pişirirseniz istediğiniz kıvamı kesinlikle elde edemezsiniz. öte yandan tadını korumak için de tuz ilaveisini çorba kaynamadan önce yapmanız gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.