Bu tarif iftarda ilaç gibi geliyor 'Usta şeflerin mükemmel sırrı açığa çıktı'

Bu tarif iftarda ilaç gibi geliyor 'Usta şeflerin mükemmel sırrı açığa çıktı'
Mercimek çorbası ve yemeklerini evde yaptığımızda lokantaların lezzetini alamayız. Bu yöntemlerle lokanta tadında enfes mercimek çorbası yapabileceksiniz.

Lif açısından zengin ve demir deposu olan mercimek, birçok kişinin severek tükettiği bir bakliyattır. Farklı yemeklerin yapılmasına ön ayak olan mercimeğin özellikle çorbası leziz olur. Ancak lokantadaki ustalar gibi bir mercimek çorbası yapmak bazen mümkün olmayabilir. İşte bunun için usta şeflerin tüyolarını bir araya getirdik.

mercimek-corbasi-tarifi-2.jpg

MERCİMEK NASIL DAHA İYİ PİŞER?

Kırmızı ve yeşil mercimek pişirmenin püf noktalarını bilirseniz leziz bir sofra kurmanız mümkün olacak. Tıpkı lokantalardaki gibi bir çorba pişirebileceksiniz. Bunun için mercimeği pişirmeden önce ayıklamalı, sudan geçirip süzmelisiniz.

Öte yandan mercimekleri birkaç saat soğuk suyun içinde bekletmeniz kolay pişmesine yardımcı olur.

61bad8eaf4203422468779.jpg

Mercimeği pişirirken en iyi sonucu almak için mutlaka tuz, sirke veya limon suyu kullanmalısınız. Mercimek dağılmadan, leziz şekilde pişecektir.

PİŞME SÜRELERİNİ BİLMELİSİNİZ

Kırmızı mercimek ile yeşil mercimeğin pişme sürelerinin farklı olduğu lokanta şefleri tarafından da söyleniyor. Yeşil mercimeğin pişme süresi, her zaman daha uzundur. Kırmızı mercimek 35 dakikada pişerken yeşil mercimek 45-50 dakika pişecektir.

Pişip pişmediğini anlamak için kaşıkla tanelerini ezerek kontrol edebilir, rahatça eziliyorsa piştiğini anlayabilirsiniz.

10785098-1200x824.webp

MERCİMEĞİN LEZZETİ 10 KAT ARTACAK

Tıpkı lokantalardaki gibi leziz bir mercimek çorbası veya mercimek yemeği pişirmek istiyorsanız sebze veya tavuk suyu kullanabilirsiniz. Böylece hem ilaç gibi gelecek vitaminli bir yiyecek hazırlamış olursunuz hem de enfes tadına doyamayabilirsiniz.

i.webpPişirme işlemi sırasında içerisine havuç, kereviz ve patates dilimleri atarak lezzetini ve besleyiciliğini ikiye katlayabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.