Her gün yemeklere 3 kaşık atılıyor 'İç organları resmen zehirliyor'

Her gün yemeklere 3 kaşık atılıyor 'İç organları resmen zehirliyor'
Her mutfakta bulunuyor. Yemeklere lezzet verdiği için sıklıkla kullanılıyor ancak son araştırmalarda ortaya çıkan şaşırttı.

Son yıllarda gıda endüstrisinde çeşitliliğinin artması sebebiyle yemeğin tadını değiştiren kimyasalların sayısı da gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Bu maddelerin düzensiz ve aşırı kullanımının sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uzmanlar ciddi uyarılarda bulunuyor.

sal2.jpg

DOĞALA YÖNELMEK ÖNERİLİYOR

Doğal gıdaların sağlık açısından tercih edilmesi gerektiğinin altı çizilirken tüketicilerin etiketleri dikkatli okuyarak beslenme alışkanlıkların bu çerçevede düzenlemeleri de sağlık açısından önem arz ediyor.

ARAŞTIRMALAR ORTAYA ÇIKARTTI
Her mutfakta mutlaka bulunan malzemelerden biri, yemeğin lezzetine de lezzet katıyor. Ancak doğal olmadığında sağlık açısından büyük riskler teşkil ediyor. Uzmanların ifade ettiğine göre son araştırmalar ışığında hazır salçaların içerisinde bulunan kimyasal maddelerin insan sağlığına ciddi zarar verebileceği kanıtlandı.

sal-1.jpg

METABOLİK HASTALIKLARIN RİSKİNİ ARTTIRIYOR
Paketlerinde doğal ibaresi yer almasına karşın hazır salçaların içeriğindeki yüksek tuz miktarı kolestrol seviyelerinizin yükselmesine sebep olabiliyor. Öte yandan salça markaları şeker ilavesi ile lezzetlendiriirken bu durum obezite, diyabet ve metabolik hastalıkların riskini de arttırabiliyor. bu kapsamda uzmanlar evde yapılan doğal salçanın tüketiminin sağlık açısından paketli gıdalara göre daha güvenilir olduğunu ifade ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.