Mehmet Şimşek'ten dikkat çeken cümle 'Tekerleği yeniden keşfetmeyeceğiz'

Mehmet Şimşek'ten dikkat çeken cümle 'Tekerleği yeniden keşfetmeyeceğiz'
İstanbul Sanayi Odası'nın 2024 Ocak ayı olağan toplantısına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sürdürülen Orta Vadeli Programa ilişkin ayrıntılı bir açıklama yaptı.

Mehmet Şimşek’in konuşmasında kullandığı “Tekerleği yeniden keşfetmeyeceğiz.” cümlesi ise dikkat çekti. Türkiye'nin Haziran ayında uygulamaya koyduğu planın, uluslararası normlara uygun olduğuna dikkati çeken Şimşek, programın bazı hedeflerinin bulunduğunu vurguladı.

Haziran ayında uygulamaya başlanan Orta Vadeli Program'a (OVP) halkında bilgi veren Mehmet Şimşek, programın sonuç vermeye başladığını belirterek uygulamaya sabırla ve karala devam edeceklerini söyledi. Şimşek Orta Vadeli Programın siyasi sahipliği olan bir program olduğunu söyleyerek geçici bir heves olmadığını vurguladı.

Türkiye’de enflasyonu düşüreceklerini belirten Mehmet Şimşek "Tekerleği yeniden keşfetmeyeceğiz." dedi ve FED, AB merkez bankaları enflasyonu nasıl düşürüyorsa Türkiye'nin de aynı yöntemi kullandığını söyledi.

Vergiye de değinen Şimşek, Verginin tabanını genişleteceğiz. Verginin hakkıyla alınmadığı alanlarda çaba göstereceğiz" şeklinde konuştu.

FİYAT İSTİKRARI PROGRAMIN ÖNCELİĞİ

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, söylendiği gibi büyümeyle enflasyon arasında bir gerilim olmadığını söyledi. Enflasyon ile büyüme arasında gerilim olsa bile kısa vadeli olacağını ifade eden Şimşek "Gerilim kısa vadelidir, konjonktüreldir" diyerek kalıcı bir gerilimin olamayacağını belirtti.

Şimşek konuşmasının ilerleyen kısımlarında Türkiye'de de enflasyonun yer çekim gücüne karşı mücadele edeceğine inandığını söyledi.

Kalıcı, sürdürülebilir yüksek büyümenin tek ön koşulunun fiyat istikrarı olduğunu vurgulayan Şimşek, fiyat istikrarı sağlanmadığı sürece nitelikli sürdürülebilir rekabetçi bir sanayi olamayacağını söyledi. Fiyat istikrarı olmadığı sürece kazanımların ilizyondan ibaret olacağını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.