Mehmet Şimşek son sözü söyleyecek 'Moraller bozulabilir' dedi milyonların hayali suya düştü

Mehmet Şimşek son sözü söyleyecek 'Moraller bozulabilir' dedi milyonların hayali suya düştü
Milyonlar Kabine Toplantısı’na kilitlenmişti. Milyonların hayali suya düştü. TGRT Haber Müdürü Ahmet Sözcan biraz moralleri bozulabilir diyerek son kulis bilgisini paylaştı.

Milyonlarca öğretmen adayı dün akşam gerçekleşen Kabine Toplantısı’na kilitlenmişti. Cumhuriyet'in 100. yılına özel 100 bin atama bekleyen öğretmen adaylarının hayalleri suya düştü. Kabine Toplantısı’nda sonrasında öğretmen atamalarına ilişkin bir karar çıkmadı. TGRT Haber Müdürü Ahmet Sözcan, biraz moralleri bozulabilir diyerek milyonların merak ettiği kulis bilgisini açıkladı.

KABİNE’DE KARAR ÇIKMADI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları ile ilgili kabine toplantısını işaret etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu ancak öğretmen atamalarıyla ilgili bir karar alınmadı.

“BİRAZ MORALLER BOZULABİLİR”

ekran-goruntusu-2024-02-13-112225.png

TGRT Haber Ankara Müdürü Ahmet Sözcan, canlı yayında milyonların merak ettiği soruyu yanıtladı. biraz moralleri bozulabilir diyen Sözcan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı işaret etti. Son sözü Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan geleceğini belirten Sözcan, "Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın henüz çalışmalarını sonlandırmadı. ‘Size şu kadar kadro veriyorum’ demesi gerekiyor” diye konuştu.

SON SÖZ HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI’NDA

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe hedeflerine dikkat çeken Sözcan, “Bir yere kadro tahsis edilirken yine bütçe gerekleri gözetiliyor. Bu kapsamda da öğretmen atamalarına ilişkin sayıyı Hazine ve Maliye Bakanlığı belirleyecek. MEB sayıyı yüksek tutmak istiyor ama son kararı Hazine ve Maliye Bakanlığı verecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı, ‘Size şu kadar kadro veriyorum’ demesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

ekran-goruntusu-2024-02-13-112415.png

“KADROLARIN HEPSİ ÖĞRETMENLERE AYRILMAYACAK”

Kadronun tamamı öğretmenlere ayrılmayacak diyen Sözcan, “İdari personel ve değişik kadrolar da var. MEB kaynakları “Ne kadar çok olursa o kadar iyi olur’ diye söyledi. Bütçe hesapları yapılıp, kadrolar da belirlendikten sonra ne kadar öğretmen atanacağı netleşecek” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.