Kutlamalarda gerginlik

Kutlamalarda gerginlik
Çorum'da yapılan seçim kutlamaları esnasında gerginlik çıktı.

Cumhurbaşkanlığı ikinci turu seçim sonuçlarının açıklanması ile birlikte kutlamalar başladı. Çorum'da kutlama yapan AK partili bir grup ile CHP'li bir grup arasında kavga çıktığı öğrenildi. İki kişinin yaralandığı kavgayı polis zorlukla ayırdı.

İddiaya göre AK partili grup ellerinde bayraklar ile CHP İl Başkanlığı önüne geçtikleri esnada gerginlik yaşandı. İlk başta sözlü olarak başlayan tartışma, fiziksel boyuta taşındı. Polisin müdahalesi ve çevrede aldığı güvenlik önlemleri ile yatıştırılan kavgada iki CHP'li genç yaralandı.

ATILAN TAŞLAR PARTİ BİNASINA İSABET ETTİ

Gergin kalabalığın attığı taşlardan birkaçı CHP parti binasına isabet edince, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, İl Başkanı Ümit Er, ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla parti binasının önüne çıktı. CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız, telefon ile AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatçı'yı aradı. CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız telefon konuşmasında AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatçı'ya, "Gelin bu insanları buradan alın ya da gelin hep birlikte ellerimizde Türk bayraklarıyla birlikte yürüyelim. Bu ülke bu bayrak bizim" dedi.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Milletvekili Tahtasız, Vali Mustafa Çiftçi'yi de arayıp duruma acil olarak müdahale edilmesini talep etti. CHP Çorum İl Başkanı Ümit Er son olarak yaptığı durum ile ilgili açıklamada, "Daha seçim sonuçları netleşmeden parti binamız önünde provokatör söylemlerde bulunan kişiler ortaya çıktı. Biz parti teşkilatı olarak bu konuda gerekli mercileri uyarıp yolun araç ve yaya trafiğine kapatılmasını istedik. Sonra ben, Milletvekilimiz Mehmet Tahtasız, Merkez İlçe Başkanımız Ulaş Tokgöz ve diğer partililerimizle il başkanlığımız önüne inerek partililerimizi sakinleştirmeye çalıştık. Bu arada parti binamız taşlandı ve sloganlar atıldı. Milletvekilimiz Mehmet Tahtasız gerek AK Parti Milletvekili Yusuf Ahlatçı'yı gerekse Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'yi arayıp yaşananları anlatmasına rağmen zamanında gerekli tedbirler alınmamıştır. Olaylar bu duruma kadar getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.