Kullanıcılarına kötü haber 2 yıla kadar hapis cezası var

Kullanıcılarına kötü haber 2 yıla kadar hapis cezası var
IP TV, dijital platformlara kaçak erişim sağlayan bir teknoloji. Bu teknolojiyi kullananlar, Türk Ceza Kanunu'na göre 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası alabilirler. IP TV, hem platform sahiplerinin hem de içerik üreticilerinin haklarını ihlal etmektedir.

IP TV kullananlar hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir. IP TV izlemenin bir suç olduğu ve bunun tespit edilmesi durumunda ciddi yaptırımların uygulanabilir. TRT Haber'in aktardığına göre; IP TV hizmeti veren kuruluşlar, kullanıcıların ödemelerini şahsi hesaplara aktarmalarını talep ediyor.

kanaly-iptv.jpg

Bu durumda, kullanıcılar hem kaçak yayın suçuna ortak oluyor, hem de parayı gönderdikleri kişinin suç veya terör örgütü bağlantısı olup olmadığını bilemiyorlar. Bu nedenle, IP TV kullanıcıları hem kendileri hem de ülke güvenliği için büyük bir risk oluşturuyorlar.

İnternet üzerinden yayın yapan kuruluşların izinleri ve lisansları olması gerektiği, aksi takdirde hem yayın yapanların hem de izleyenlerin 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği Ceza Kanunu'nda açıkça belirtilmiştir. Bu nedenle, IP TV kullanımından kaçınılması ve yasal yollardan yayın izlenmesi tavsiye edilmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.