Küflü çikolata skandalı ortalığı salladı: CEO “Migros arkamızda” demişti! Migros’tan dikkat çeken hamle

Küflü çikolata skandalı ortalığı salladı: CEO “Migros arkamızda” demişti! Migros’tan dikkat çeken hamle
Sosyal medyada paylaşılan Patiswiss marka çikolataların küflü görüntüsü sonrası çıkan tartışma yeni bir boyut kazandı. Migros’tan hamle geldi.

Bir sosyal medya kullanıcısının Patiswiss marka çikolatanın küflendiğini paylaşması üzerine tehdit içeren yorumda bulunan şirket Ceo’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, tepkilerin odağındaki isim olmuştu. Olay büyüdükten sonra Tunaoğlu’ndan yanlış anlaşıldığına dair yeni bir paylaşım geldi. Ancak sosyal medyada gündem olan konuda yeni gelişmeler sürüyor. Konuyla ilgili Migros’tan önemli bir hamle geldi.

asli.webp

“HERKES ÜRÜNÜN ARKASINDA” DEMİŞTİ

Ankara merkezli çikolata firması olan Patiswiss, önemli bir tartışmanın öznesi haline geldi. Bir sosyal medya kullanıcısı, aldığı Patiswiss marka çikolatanın küflendiğini görselleriyle birlikte sosyal medya hesabından paylaştı. Üstelik ürünün son kullanma tarihine daha zaman olduğunu söyleyen kullanıcı, bu gönderisine hem Patiswiss markasını hem de markanın CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nu etiketledi.

Sosyal medya hesabından küflü çikolata görsellerini paylaşan kullanıcı şu ifadeleri kullandı:

“Bir heves aldığım kahve eşlikçilerime bakın, küflenmiş çikolataya ilk defa şahit oluyorum. üstelik son tüketim tarihine daha var Muhtemelen tedarik zinciri sürecinde muhafaza koşullarında bir problem var.”

patiswiss-olayi.webp

Bunun üzerine Patiswiss Yönetim Kurulu Başkanı Tunaoğlu da şahsi hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yaparak sert bir yanıt verdi. “Karşında dev Migros ve biz varız” diyen Tunaoğlu, o sözleriyle tartışmanın fitilini ateşledi.

ÖNCE TEHDİT OLARAK ALGILANDI SONRA ÖZÜR DİLEDİ

Tunaoğlu, şikayetini dile getiren tüketiciye ithaf olarak yaptığı paylaşımla tartışma konusu oldu. Tunaoğlu, öncelikle yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Haydi doğru diyelim. Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan bayağı bir bakmalısın... Bir de LinkedIn’de paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın prim yapmak için bize bayağı ihtiyacı var herkesin. Baksana aşağıya ‘çöp’ falan yazanlara. Bizim avukatların marka karalama, marka değeri düşürme vs.den neler isteyeceğinden herkes habersiz. Ayrıca! Bize böyle bir durum olsa söyler, telafisini istersin! Karşında senin dev MİGROS ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasında ki! Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim…”

tunaoglu1aciklama.webp

Birçok sosyal medya kullanıcısı kısa sürede bu sözlere tepki gösterdi. Tunaoğlu’nun tehditlerde bulunduğunu söyleyen birçok kişi, öte yandan firmanın çalışanlarının da mobbinge uğradığını iddia eden paylaşımlarda bulundu.

Tunaoğlu, tepkilerin üzerine yeni bir paylaşım yaparak sözlerinin yanlış anlaşıldığını, özür dilediğini, imla ve yazım yanlışlarının tüm bu duruma neden olduğunu söyledi ve “Tek demek istediğim herkes ürünün arkasında, bize gönderseniz çözerdik, markaya zarar verecek bir posta gerek yoktu” dedi. Ancak büyüyen tartışma, markaya esas zararı veren durum olmaya devam ediyor.

tunaoglu2aciklama.jpg

Yaşananlar üzerine Patiswiss marka hesabından da özür mahiyetinde dikkate değer paylaşım yapıldı.

patiswiss-markasi.jpg

MİGROS’TAN HAMLE GELDİ

Büyüyen tartışma sonrası Migros’un ne yapacağı konuşulurken, marketin mobil mağazalarında ürünün kaldırıldığı dikkat çekti.

Bu hamle, birçok kişinin dikkatlerinden kaçmazken, aynı adım CarrefourSA tarafından da geldi, mobil markette Patiswiss bulunamadı.

migros.jpg

carrefour.jpg

Öte yandan bir Migros mağazasında Patiswiss raflarının da boşaldığı görüldü. Bu dikkat çeken detaylar birçok sosyal medya kullanıcısının takibine alındı.

migros.webp

SOSYAL MEDYA KULLANICILARINDAN ŞOKE EDEN PAYLAŞIMLAR

Bazı sosyal medya kullanıcıları ‘Şikayet Var’ adlı platformda Patiswiss marka çikolatalarla ilgili şikayetleri paylaştı. Bazı şikayetlerin çok ciddi boyutlarda olduğu dikkat çekti. Bir tüketicinin çikolata içerisinden vida çıktığını söylemesi ve görsellerinin paylaşılması büyük tartışmaları beraberinde getirirken görenleri şoka uğrattı.

patiswiss3.jpg

Ayrıca bir ürünün mağazalardaki son kullanma tarihinden önce küflenmesinin dışında hiç küflenmemesinin de içerisinde çok fazla katkı maddesi olduğunu gösterdiğini söyleyen bazı sosyal medya kullanıcıları da oldu.

patiswiss2.jpg

patissss.jpg

PATİSWİSS İLE İLGİLİ VERGİ TARTIŞMALARI BAŞLADI

Öte yandan firmanın ödediği vergiler de büyük tartışma konusu oldu. Vergi levhası paylaşılan şirketin ödediği düşük vergi eleştiri yağmuruna tutuldu. Bu da yeni bir tartışmanın gündeme gelmesine neden oldu.

patiswisssss.jpg

Sosyal medyada vergi levhası ile ilgili tartışmalar sürüyor.

vergi.jpg

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİĞİNİ DUYURDU

Tartışmaların odağındaki isim, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, sosyal medyadan yaptığı son bir paylaşımla görevinden ayrıldığını duyurdu. Tunaoğlu, "Kamuoyuna Duyuru" başlığıyla duyuruyu paylaştı.

Yapılan bu son duyuruyla birlikte tartışmalı ismin görevine devam etmeyeceği öğrenildi.

Söz konusu kamuoyu duyurusu şu şekilde:

"Her şeyin önüne koyduğum tüketicilerimizden birini, hatalı bir cevapla üzdüm. Özellikle her geçen yıl kadın istihdamını artırmayı, iş hayatındaki eşitliğini savunmayı kendine misyon edinmiş biri olarak hemcinsime vermiş olduğum hatalı cevabın savunması olmayacağını elbette biliyorum. Bu yaptığımın çok yanlış bir davranış olduğunu sonuna kadar kabul ediyor, yaşanan bu tatsız hadise nedeniyle başta kendisinden, sonrasında tüm tüketicilerimizden ve değerli kamuoyundan samimi şekilde özür diliyorum. Samimi özrümün bir yansıması olarak bugün itibarıyla Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Görev değişikliği, Yönetim Kurulu kararıyla hızlıca ilan edilecektir. Saygılarımla, Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu"

437952771-801484505189833-6934821830652703584-n.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.