Fiyatları görenler gözlerine inanamadı! İstanbul'un gözde semtinde hesap krizi

Fiyatları görenler gözlerine inanamadı! İstanbul'un gözde semtinde hesap krizi
Eminönü'nün vazgeçilmezlerinden olan balık şimdi de hesabı ile karşımızda.

İstanbul'un simgelerinden biri olan Eminönü'nde bulunan bir balık restoranındaki adisyon sosyal medyada gündem oldu.

Masada levreğinden ıstakozuna, pirzolasına kadar birçok lezzetin bulunduğu ancak 41 bin 800 liralık hesap görenleri şoke etti.

Bodrum'dan gelen benzeri yüksek adisyon fiyatlarından sonra, İstanbul'dan da benzer bir haber gelmiş oldu. Eminönü'ndeki restoranın hesabı, adeta dudak uçuklatacak cinstendi. Eminönü'nde ayaküstü balık ekmek yemenin maliyeti 150 lira iken, restoranların fiyatları ise gerçekten şaşırtıcıydı.

Son dönemde birçok kafe ve restoranda yüksek fiyatlar konuşulurken vatandaşlar yüksek fiyatları protesto ekmek amacıyla hafta sonunu iki günlük boykot kararıyla geçirdi.

Adisyonun içeriğine bakıldığında, mevsim salatanın 340 lira, 1.5 kilogram ıstakozun 16 bin 875 lira, 1 kilogram deniz levreğinin 4 bin 20 lira, suyun 160 lira ve içeceklerin 7 bin 600 lira olarak fiyatlandırıldığı görüldü. Bu yüksek fiyatlar, sosyal medyada tepkilere neden oldu.

ekran-goruntusu-2024-04-22-101116.png

BENZER BİR OLAYDA SARIYER'DE

İstanbul'un gözde semtlerinden Sarıyer'de ki bir balık restoranında da Eminönü'nde yaşanan yüksek adisyon krizi yaşanmıştı. Meşhur bir balık restoranına ait olduğu iddia edilen adisyonu görenler şoke oldu. 27 bin 100 TL gelen adisyona sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

Paylaşılan adisyonda bir kalkan balığının 15 bin olarak yazıldı. Bazı sosyal medya kullanıcıları, bir balık nasıl 15 bin TL olur, şeklinde yorumlara yer verdi.

Ayrıca adisyonda dikkat çeken ayrı bir hususta garsoniye ücreti olarak, 2 bin 650 TL olarak yazılmasıydı.

ekran-goruntusu-2024-04-22-102649.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.