Kontak anahtarının yanına başka anahtar takanlar yandı 'Araç sahipleri dikkat'

Kontak anahtarının yanına başka anahtar takanlar yandı 'Araç sahipleri dikkat'
Milyonlarca araç sahibinin yaptığı hatalardan biri daha gün yüzüne çıktı. Bu haberden sonra bunu bir daha yapmayacaksınız…

Milyonlarca araç sahibi kontak anahtarlarını normal anahtarlığıyla birlikte kullanıyor. Son yapılan araştırmalar neticesinde yapılan bu hareketin aracınıza ciddi zararlar verdiği ortaya çıktı.

Kontak anahtarını başka anahtarlarla birlikte kullananların araçlarında, ateşleme silindirinin içindeki hassas parçalar zarar görür.

Anahtarlıkta oluşan bu ekstra ağırlık, ateşleme silindirinin zorlanmasına neden olur ve seyir halindeyken oluşan her sarsıntı, dönüş ve titreşimde iç parçalarının yavaş yavaş aşınmasına neden olur.

Kontak anahtarınızın yanına takacağınız her ağırlık, ateşleme silindirinin bozulmasın veya kilitlenmesine neden olabilir.

Ayrıca bu hata anahtarınızın daha hızlı aşınıp eskimesine neden olur bu da aracı çalıştırmada sorunlara neden olabilir.

Kontak anahtarlığınıza fazladan ağırlık olduğunda, kontağın bağlı olduğu elektrik aksamında arızalar meydana gelebilir ve araç bilgisayarı arasındaki iletişimin kesilmesine de neden olabilir.

Bu sorunlarla karşı karşıya kalmamanız için kontak anahtarınızın yanında sadece araç için gerekli olan anahtarları bulundurmalısınız.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.