Köklü Türk şirketinin ismi değişti 'Birçok sektöre ürünlerini sunacak'

Köklü Türk şirketinin ismi değişti 'Birçok sektöre ürünlerini sunacak'
Borusan Grubu’nun ilk sanayi girişimi olarak kurduğu ve uzun süredir çoğunluk hisselerine sahip olduğu Borusan Mannesmann’ın yeni adı Borusan Boru oldu. Şirket, uluslararası arenada ise Borusan Pipe ismini aldı.

Ekonomist'in haberine göre, Borusan Grubu, uzun yıllardır ortaklık yürüttüğü Alman şirketiyle hisse devri anlaşması imzaladı. 1998 yılından bu yana süren ortaklık, Borusan Mannesmann’ın tamamının Borusan Grubu'na geçmesiyle sonuçlandı. Şirketin adı Türkiye'de Borusan Boru olarak değişirken uluslararası alanda Borusan Pipe adını aldı.

Borusan Pipe, dünya genelinde 3 kıtada 11 tesiste üretim gerçekleştirecek ve ürünlerini dünya çapında pazarlayacak. Türkiye ve uluslararası pazardaki varlığını güçlendirmeyi amaçlayan Borusan Boru, Türkiye'deki yatırımlarına ek olarak Romanya, ABD ve Almanya'da yeni tesisler açarak üretim kapasitesini artıracak.

Grubun CEO'su Erkan Kafadar, Borusan Boru'nun yeni dönemiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Borusan Grubu'nun 80. yılına yaklaşırken güçlendiğini ve topluma fayda sağlama misyonunu sürdürdüğünü vurguladı.

Borusan Boru'nun Türk sanayisinin gelişimine şahitlik ettiğini ve global bir üretici konumuna geldiğini belirten Kafadar, ihracatla ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

CEO ve İcra Kurulu Başkanı Zafer Atabey ise yaptıkları yatırımlarla güçlerine güç kattıklarını ifade etti. Romanya'da otomotiv sektörüne yönelik yeni tesislerinin 2024 yılında hizmete gireceğini, ABD'de inşaat ve genel endüstri uygulamaları için yeni bir boru üretim hattının yakın zamanda faaliyete geçeceğini açıkladı.

Atabey, özellikle Nisan ayında satın aldıkları Berg Pipe yatırımının şirket cirosuna katkı sağladığını belirtirken, Borusan Boru olarak performanslarını artırma ve global alanda varlıklarını güçlendirme kararlılıklarını vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.