Ali Yerlikaya duyurdu zehir tacirlerine ağır darbe

Ali Yerlikaya duyurdu zehir tacirlerine ağır darbe
Zehir tacirlerine yönelik 'NARKOGÜÇ-38' operasyonunu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu kaçakçılarına karşı gerçekleştirilen ‘NARKOGÜÇ-38’ operasyonunu duyurdu. Bu operasyon, İstanbul, Diyarbakır, Hakkari, Zonguldak, Edirne, Bursa, Tekirdağ ve Osmaniye gibi 8 farklı ilde düzenlendi ve 1 Ton 719 Kg uyuşturucu ele geçirildi. Operasyon kapsamında 36 zehir taciri de yakalandı.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Aziz Milletimizin dikkatine; Gençlerimizi ve geleceğimizi zehirleyen bu uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Onların peşindeyiz. Operasyonu başarıyla gerçekleştiren kahraman jandarmamızı ve polisimizi tebrik ediyorum. Allah onlara güç kuvvet versin. Halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleri, terör örgütleri ve organize suçlarla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.”

Detaylara gelince, İstanbul'daki operasyonda 33 kg kristal metamfetamin, 116 kg sıvı metamfetamin, 2 hassas terazi ve uyuşturucu yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Diyarbakır'da 1 ton 480 kg esrar, 1700 kök kenevir, Hakkari'de 34 kg metamfetamin ve morfin, Zonguldak'ta çeşitli miktarlarda kokain, metamfetamin, bonzai ve sentetik hap, Edirne'de 9 kg skunk, Bursa'da 1 kg 300 gr Bonzai, Tekirdağ'da çeşitli miktarda uyuşturucu madde ve Osmaniye'de 46 kg 200 gr skunk ile 900 gr toz esrar ele geçirildi ve toplamda 36 zehir taciri yakalandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.