Kestaneye dev zam 'Kışın vazgeçilmez kebabı'

Kestaneye dev zam 'Kışın vazgeçilmez kebabı'
Kestane fiyatları geçen yıla kıyasla hızla yükselişe geçti. Önceden el ısıtan kestane fiyatları artık cep yakıyor.

Kışa girmemizle birlikte kestane satıcıları hem pazarlarda hem sokaklarda yerlerini aldı. Kışın vazgeçilmezi olan kestanelerin fiyatları ise bu yıl çok yüksek.

YÜZDE 300 ZAM

Geçen yıl kilosu 70 lira olan kestanelerin bu yıl kilosu yüzde 300 zamlandı. Öncesinde sokak satıcılarının yanından geçerken alınan ve elleri ısıtan kestaneler bu yıl ise cepleri yakacak.

541aa60146d05b8484bd55d6a77c6d2b.jpg

Hem rekolte düşüklüğü hem yüksek enflasyon kestane fiyatlarını uçurdu.

GEÇEN YIL 70 LİRAYDI BU YIL 250 LİRA!

Sakarya'da esnaflık yapan Sinan Karaoğlu ve İshak Onbaşıoğlu kestane fiyatlarının geçen yıl 70 lira olduğunu, bu yıl kilosunun 250 liraya kadar çıktığını ifade etti.

Kestanelerde verimin az olduğunu ve fiyatların bundan dolay yüksek olduğunu söyleyen esnaf İshak Onbaşıoğlu, kestanenin kilosunun 200 lira olduğunu belirtti. Boylarına göre kilo fiyatlarının değiştiğini ifade eden Onbaşıoğlu, “Fiyatlar 120’den başlıyor, 250’ye kadar çıkıyor. Kestaneyi tavada veya sobada pişirmeyi tavsiye ediyoruz. 15 dakika yüksek ateşte pişiriyoruz” diyerek kestaneyi pişirme yönteminden de bahsetti. Geçen yıl kestanenin 70 liraya satıldığını dile getiren Onbaşıoğlu, “Şu an en yüksek 250 liradan satılıyor. Neredeyse yüzde 300 zam var” dedi.

kestane6.jpg

FİYAT PAHALANDI SATIŞLAR AZALDI

Satışların düşük olduğunu söyleyen esnaf Sinan Karaoğlu, fiyatların çok pahalı olduğunu belirtti. Fiyatların 150 liradan başladığını ifade eden Karaoğlu, “Geçen yıla göre fiyatlarda yüzde yüz fark var” dedi.

VATANDAŞ DOYA DOYA KESTANE BİLE YİYEMİYOR

Kestaneyi çok sevdiğini ve fiyatın pahalı olmasına rağmen yine de alacağını belirten bir vatandaş, “Kestaneyi seviyoruz ama çok pahalı” dedi.

Kestane fiyatlarının yüksek olmasından dolayı alınabilecek gibi olmadığını söyleyen Özlem Cömert, “En azından 100 lira olsa ve herkes rahatça alabilse” dedi. Ekonomik durumların zor olduğunu ve fiyatların pahalı olduğunu belirten Cömert, “Bu ay hakkımızı kestaneden yana kullandık. Bir sonraki maaşımızı belki muzdan, elmadan yana kullanırız” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.