Karbon ayak izini yüzde 50 azaltan şarj istasyonları yolda

Karbon ayak izini yüzde 50 azaltan şarj istasyonları yolda
Güç yönetimi şirketi Eaton, dünyanın karbon ayak izini yüzde 50 azaltacak elektrikli araç şarj istasyonlarını tanıttı.

Akıllı güç yönetimi şirketi Eaton, özel tasarım elektrikli araç şarj istasyonlarıyla karbon ayak izini yüzde 50 azaltmayı amaçlıyor. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de elektrikli araçlara olan talebin artması, şarj istasyonlarının da çoğalması anlamına geliyor. Eaton şirketi, talebi karşılamak için karbon ayak izini azaltan cihazlarının tanıtımını İstanbul’da yaptı.

Eaton Ülke Müdürü Yılmaz Özcan, lansmanda konuşma yaparak, “Elektrikli şarj istasyonlarımız, konutların yanı sıra, ticari ve endüstriyel uygulamalar için özel ve halka açık otoparklarda iç ve dış mekanlarda kullanım için özel olarak tasarlanmıştır. Konutlarımız için şebeke güncelleme süreci maliyetli olabilir. Eaton Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarını tercih ederek kurulum maliyetlerini azaltabilir ve enerji tüketiminizi kontrol altında tutabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

'MÜŞTERİLERİMİZE SUNDUKLARIMIZI KENDİMİZ DE KULLANIYORUZ'

Özcan, şirketin hedeflerinden birinin 2030 yılına kadar karbon ayak izini yüzde 50 oranında azaltmak olduğunu vurguladı. Elektrikli araçlarla bunu hedeflediklerini vurgulayan Özcan, bunun yanında kendi binalarında, üretim tesislerinde de müşterilerine sundukları çözümleri kullandıklarını söyledi.

Karbona ayak izini azaltmak için yapılan çalışmalardan bahseden Özcan, "Üretim tesislerimizde solar paneller kullanarak kendi enerjimizi üretiyoruz. Kullandığımız havalandırma, ısıtma sistemlerinde otomasyon sistemleri kullanıyoruz. Özellikle tesislerimizde atık yönetmenliklerine dikkat etmeye çalışıyoruz. Tesislerimizde atık yönetimi konusundaki standartları katı şekilde uygulamaya çalışıyoruz. İsviçre’deki merkezimizde de benzer uygulamayı yaptık, şarj istasyonlarını kullandık. Araçlarımızı elektrikli araca çevirdik. Aynı zamanda binamızın çatısına solar paneller kurarak da kendi enerjimizi kendimiz üretmeye başladık" dedi.

Düzenlenen lansmanda elektrikli araçların Türkiye’de hangi miktarlarda satıldığından da bahsedildi.

2022 yılında ağustos ayı itibariyle 3.283 elektrikli araç satıldı. Bu yıl ağustos ayı itibari ile 28.391 elektrikli araç satışı gerçekleşirken, 10 yıl önce bu sayıların 250-300 olduğu vurgulandı. Günümüzde elektrikli araç satışlarının 25-30 binleri görmeye başladığını vurgulayan Yılmaz Özcan, bunun hızlı bir dönüşüm olduğunu düşündüğünü de sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.