Eskimiş telefonların kara listeye alınma süreleri değişti! Karar Resmi Gazete'de

Eskimiş telefonların kara listeye alınma süreleri değişti! Karar Resmi Gazete'de
Elektronik kimlik bilgisi eskimiş telefonların kayıt altına alınması yönetmeliğindeki kesintisiz yedi yıl ibaresi “son sinyal almasından itibaren kesintisiz bir yıl” şeklinde değiştirildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun son yaptığı değişiklikle son sinyal alınmasından itibaren kesintisiz bir yıl süreyle elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almadığı tespit edilen cihazlara ilişkin elektronik kimlik bilgileri Kurum tarafından siyah listeye alınacak.

Elektronik kimlik bilgisi siyah listeye alınan cihazın bir abone numarası ile tekrar kullanılması halinde ise, cihaz kullanıcısının elektronik haberleşme hizmetlerinden faydalanma talebi ilgili abone numarası bilgisi ile birlikte işletmeci tarafından derhal Kuruma bildirilerek ilgili abone numarasına işletmeci tarafından cihazın durumuna ilişkin bilgilendirme mesajı iletilecek.

Kuruma yapılan bildirim sonrasında; cihazın son kullanıcılarından birine ait abone numarası ile kullanıldığına ilişkin Kurum tarafından yapılan kontrolün olumlu sonuçlanması halinde cihaza ait IMEI numarası tekrar kayıtlı hale getirilerek eşleştirilmiş beyaz listeye alınacak.

Başvurular E-devlet üzerinden yapılacak.

12 Eylül 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklik 1 Ocak 2024 tarihi ile yürürlüğe girecekr.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.