Kapalıçarşı'da döviz kurunda bir ilk! İslam Memiş bile şaştı kaldı

Kapalıçarşı'da döviz kurunda bir ilk! İslam Memiş bile şaştı kaldı
Yatırımını altın ve döviz üzerine yapanların kalbi serbest piyasanın kalbi Kapalıçarşı ile birlikte atıyor. Kapalıçarşı da ise alışılmışın aksine bir gelişme yaşanıyor.

Güvenli liman kabul edilen altında ibre tersine dönerken, dalgalı seyir izleyen döviz nedeni ile küçük yatırımcı ne yapacağını şaşırmış bir halde Kapalıçarşı piyasasını izliyor. Ancak son günlerde altın ve döviz piyasasının kalbinin attığı Kapalıçarşı'da bir değişkenlik göze çarpıyor.

Kapalıçarşı fiyatları ile banka ve kurumların fiyatlarını kıyaslayan yatırımcılar şaşkınlığını gizleyemiyor.

İSLAM MEMİŞ: İLK KEZ SERBEST PİYASADA KUR DAHA UÇUZ

Yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken İslam Memiş, youtube kanalında yaptığı yayında altın ve piyasalar hakkında bilgi verirken Kapalıçarşı'da gözüne takılan farklılığı da açıkladı.

Dolar kuru 3250 lira seviyelerinde iken Kapalıçarşı'daki serbest piyasa fiyatlarına baktığında Dolar Euro kurlarındaki ilginç bir şey yaşandığını gördüğünü söyleyen İslam Memiş serbest piyasada dövizde, kurumlara göre 10 kuruşluk düşüş görüldüğünü, kurumlarda 3250 seviyesinde doların alışılmışın dışında serbest piyasada daha düşük bir şekilde 3249 lira olduğunu belirtti. Kurumlar ve Kapalıçarşı rakamları arasında Euro'da da aynı farkın oluştğunu belirten İslam Memiş, az fark da olsa serbest piyasalarda daha ucuz bir kur olduğunu vurguladı.

Yıllardın Merkez Bankası'nın uyguladı faiz politikası nedeni ile Merkez Bankası'nın açıkladığı kur ile serbest piyasada işlem gören kur arasında makas açılmıştı. Merkez Bankası'nın faiz politikasını değiştirmesi ve sıkılaşma süreci ile birlikte son aylarda Kapalıçarşı piyasası arasındaki kur makası da kapanmaya başladı.

14 ve 28 Mayıs Genel Seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart seçimleri sonrası özellikle Dolar'da fırlama olacağı söylenmiş ancak bu beklenti gerçekleşmemişti. Dövizde seçim sonrası yatay seyir gözlenmişti.

İSLAM MEMİŞ: DOLAR VE EURO'DAKİ GERİLEME KALICI DEĞİL

Yaptığı açıklamada, elinde Dolar olanların altın almasının kazançlı olacağını vurgulayan İslam Memiş Dolar ve Euro'daki düşüşün kalıcı olmadığını belirtmişti. İslam Memiş döviz kuru ile ticaret yapan vatandaşlara seslenerek döviz kurlarında düşüş olacağına dair bir beklentisinin olmadığını yeniledi. Kendi gözünde Dolar ve Euro'nun şu an ucuz olduğunu belirten İslam Memiş 40 TL üzerindeki yükselişleri beklemeye devam ettiğini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.