İstanbul’da etkili olan çöl tozlarının en çok etkilediği ilçeler belli oldu

İstanbul’da etkili olan çöl tozlarının en çok etkilediği ilçeler belli oldu
Afrika çöl tozlarının İstanbul üzerindeki etkisi sürüyor. Kentin bazı kesimlerinde da hava hazla etkili olana tozlar hava kalitesini olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın açıkladığı bilgelere göre İstanbul'da hava kirliliğinin en fazla olduğu yer ise Göztepe oldu.

coltozu3.jpg

Afrika üzerinden gelen çöl tozlarının etkisi özellikle Göztepe ve Sultangazi’de hava kirliliği gözle görülür bir hale soktu. Kentte iki gündür görülen Afrika üzerinden gelen çöl tozları yüzünden bazı bölgelerde hava kalitesini oldukça düştü.

coltozuist.jpg

Yapılan ölçümler ise Göztepe'nin çöl tozlarından en çok etkilenen semt olduğunu gösterdi.

coltozuist2.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hava Kalite Ölçüm istasyonlarından edinen bilgilere göre Göztepe’de bugün saat 15.00'de ortalama partikül madde (PM10) hava kirliliği konsantrasyonu 174 g/metreküp (mikrogram bölü metreküp) olarak ölçüldü. Göztepe'yi sırasıyla 105 g/metreküp ile Sultangazi, 97 g/metreküp ile Esenyurt ilçeleri izledi. Bugün için hava kirliliğinin en az ölçüldüğü bölge ise 19 g/metreküp ile Yenibosna olurken, partikül madde hava kirliliği Kağıthane istasyonunda 20 g/metreküp olarak tespit edildi.
Kentte yaşamı zorlaştıran toz salınımının Cuma günü etkisini yitirmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.