Kainat güzelleri tabuları yıkıyor Miss Universe birçok ilke sahne olacak

Kainat güzelleri tabuları yıkıyor  Miss Universe birçok ilke sahne olacak
Miss Universe (Kainat Güzeli) Güzellik Yarışması bu yıl 72. kez düzenleniyor ve birbirinden farklı profillere sahip adaylar podyuma adım attı.

Bu yılın kainat güzelinin seçileceği Miss Universe Güzellik Yarışması, katılan adayların çeşitliliğiyle dikkat çekiyor.

Bu Pazar düzenlenecek olan 2023 Kainat Güzellik Yarışması için adaylar, ön elemelerde podyumda yürüdü. Uluslararası basın tarafından yakından izlenen bu etkinlikte, pek çok geleneksel anlayış ve tabu kırılıyor.

kainat.jpg

FARKLI KÜLTÜRLER BİR ARAYA GELİYOR

Bu yılki etkinlikte, farklı kültürlerden, etnik kökenlerden ve dinlerden gelen kadınlar katılıyor. Jüri karşısına çıkacak adaylar, çok çeşitli ve farklı profilleriyle öne çıkıyor.

Yarışmada bu yıl, çeşitliliği temsil eden 2 trans birey ve bir büyük beden mankenin yanında evli ve çocuklu adaylar da bulunacak. Ayrıca, Pakistan da tarihinde ilk kez bir adayla bu yarışmada yer alacak, bu da yarışmanın çeşitliliğini daha da artırıyor.

kainat5.jpg

ALGILAR KIRILACAK

Nepal’den yarışmaya katılacak olan 22 yaşındaki Jane Dipika Garrett geçmişteki tabuları kilosuyla yıkıyor. Son yılların popüler akımı arasında yer alan beden olumlama temsilcisi olarak görülen Garrett, güzellik yarışmalarındaki geleneksel algıyı yok etmek istiyor.

Ön eleme turunda Garrett, “Ben bütün kadınları temsil ediyorum. Güzel olmanın tek bir yolu yok, her kadın olduğu gibi güzeldir” dedi.

PAKİSTAN TARİHİNDE BİR İLK

Bu yıl Pakistan’dan ilk kez yarışmaya katılım sağlanıyor. Erica Robin 19 Kasım tarihindeki yarışmada Pakistan’ı temsil eden isim olacak. Robin, ön eleme ve fotoğraf çekimlerinde burkini ve tesettürle poz vererek dikkat topladı.

EVLİ VE ÇOCUKLU KADINLAR DA KATILABİLECEK

Etkinlik komitesinin kararıyla bu yıl artık evli ve çocuklu kadınlar da yarışmaya katılabilecek. Kolombiya’dan katılacak 28 yaşındaki aday Maria Camila Avella Montanez’in bir kızı bulunuyor.

Ayrıca iki çocuğu bulunan Michelle Cohn isimli yarışmacı da Guatemala’dan katılan evli ve çocuklu adaylardan.

kainat-guzeli3.jpg

ZİMBABVE ADAYI ÜLKESİNDE TEPKİ ÇEKTİ

Bu sene Zimbabve'yi temsil edecek 21 yaşındaki Brooke Bruk-Jackson'ın seçimi büyük tartışmalara yol açtı. Afrika ülkesi Zimbabve, genellikle koyu tenli nüfusa sahipken, bu yıl sarışın bir mankenin temsilci olarak seçilmesi yerel halk arasında önemli tepkilere neden oldu.

Geçtiğimiz haftalarda birçok Zimbabveli, “O bizi temsil etmiyor” diyerek tepkide bulunmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.