Kademeli emeklilik kimlere vuracak Seçim sürprizi belli oldu

Kademeli emeklilik kimlere vuracak Seçim sürprizi belli oldu
Geçtiğimiz yıl yapılan EYT düzenlemesi kapsamına giremeyen ve emekli olamayan binlerce kişiye gün doğdu. Seçim öncesi hayata geçirilmesi beklenen kademeli emeklilik için geri sayım başladı.

Peki EYT'nin devamı olarak tanımlanan Kademeli Emeklilik Düzenlemesi kimleri ilgilendiriyor? Kademeli emeklilik için hangi tarihler içinde sigorta girişi yapılmış olmalı. 31 Mart seçimleri öncesi duyurulması beklenen kademeli emeklilik düzenlemesinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

para6.jpg

Sigorta giriş tarihleri nedeni ile 20 yıl çalışmış olsalar bile EYT'yi kaçıran binlerce vatandaşı gözü kademeli emeklilik çalışmalarına çevrildi. Kademeli emeklilik için gün sayanları ilgilendiren bir gelime yaşadı.

8 EYLÜL 1999 SONRASI SİGORTA GİRİŞİ OLANLAR

Bakanlık, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçim öncesi kademeli emeklilik çalışmalarının da duyurusunun yapılması bekleniyor. Böylece sigorta girişi 8 Eylül 1999 sonrası olanlara da emeklilik yolu açılacak. Kademeli emeklilik şartlarının detayları da su yüzüne çıkmaya başladı.

paratomar2.jpg

28 Şubat 2023'teki EYT düzenlemesiyle 2 milyonun üzerinde kişi emekli edilirken 8 Eylül 1999 tarihini birkaç gün ile kaçıranlar ise hükümete sayısız çağrıda bulunarak yeni bir düzenleme talep etmişlerdi. Böylece alternatif bir çalışma olan Kademeli Emeklilik Düzenlemesi gündeme gelmişti.

paralar4.jpg

Yapılan çalışmanın onaylanması halinde, 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olan çalışanlar da istenen koşulları sağladıkları durumda emekli olabilecek.

Kademeli Emeklilik Düzenlemesinden yararlanmak isteyenlerde 9 Eylül 1999 sonrası SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı girişi olan kadınlar için 43 yaş ve 6250 prim günü, erkekler için 45 yaş ve 6250 prim gün şartının sağlanması beklenecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.