Atilla Yeşilada: Rekor kıracak! Hazır olun

Atilla Yeşilada: Rekor kıracak! Hazır olun
Atilla Yeşilada, o yatırım aracının rekor tazeleyeceğini duyurdu.

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, o yatırım aracını işaret ederek rekor kıracağını açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmeye çalışıyor. Dolar tarafında yaşanan durgunluk, altın ve bitcoinde sert düşüş ile yatırımcılar son zamanlarda mevduat faizlerine yönelmiş durumda.

BORSA REKOR KIRDI

Dolar son olarak 32,4 seviyesinde işlem görüyor. Geçtiğimiz ayda ise dolar 32,4 seviyesinde seyrediyordu. Politika faizleri ise yüzde 60 seviyelerine kadar geldi. Borsa İstanbul’da 10 bin seviyesini aşarak rekor tazelemişti.

dolar-tl.webp

MEVDUAT FAİZLERİ REKOR KIRIYOR

Merkez Bankası son toplantısında politika faizini sabit tuttuğunu açıkladı. 60 seviyelerine kadar dayanan mevduat faizleri ise son dönemde tercih ediliyor.

Mevduat faizi, gerçek ve tüzel kişilerin birikimlerini bankadaki vadeli hesaplarına belirli bir süre için yatırmaları sonucunda elde ettikleri kazanç olarak tanımlanır. Mevduat faizleri ise çoğu uzman isim tarafından öneriliyor. Ancak enflasyon oranının yüzde 70 seviyelerinde olması sebebiyle mevduat faizlerinin kazanç getirmediği görüşü de piyasada hakim.

0x0-bagkur-7200-prim-gun-sayisi-son-dakika-esnafa-erken-emeklilik-bagkur-prim-gunu-dustu-mu-ne-zaman-yasalasacak-1705908985092.webp

YEŞİLADA: REKOR KIRACAK

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ise tartışmalara son noktayı koyarak şu anda en iyi yatırım aracının mevduat faizi olduğunu belirtti. Yeşilada, “Mayıs veya yaz aylarında faiz oranını tekrar yükseltmek zorunda kalacaklar. Mevcut politika faizi yüzde 50 seviyesinde en az yüzde 60'a çıkmasını bekliyorum. Ancak yüzde 65'e kadar yolu var” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.