İzmir'e bir serbest bölge daha kuruluyor

İzmir'e bir serbest bölge daha kuruluyor
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma işlemlerinin tamamlandığını ve dosyanın bugün itibarıyla Cumhurbaşkanlığına gönderilmek üzere Bakanlıkça hazırlandığını ifade etti.

İzmir'de AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar programında konuşan Bolat, İzmir'in nitelikli belediyecilikle buluşmasını umduğunu, Hamza Dağ'ın hukuki bilgi birikiminin yanı sıra, ülkenin çeşitli alanlarında projeler geliştiren bir kişilik olduğunu belirtti. Bakan Bolat, faaliyete geçen Batı Anadolu Serbest Bölgesi için planlanan 2 milyar dolarlık yatırımın, 4 milyar dolarlık ticaret hacmi yaratacağını, 200 fabrikanın iki yıl içinde tamamlanacağını ve 20 bin kişinin istihdam edileceğini ifade etti.

thumbs-b-c-f4a6acb96ff496c0df3e749fa1655ca2.jpg

Bu durumun, 100 bin kişilik ailelerin geçimini sağlayacağını ve ülkeye yıllık 2 milyar dolarlık döviz girdisi sağlayacağını sözlerine ekledi. Ayrıca, Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulum çalışmalarının tamamlandığını ve burada da yaklaşık 200 yeni fabrikanın kurulacağını müjdeledi. Bu projelerin ihracata yönelik olacağını ve yabancı şirketlerin yanı sıra yerli şirketlerin de bu bölgelerde faaliyet göstereceğini, teknoloji odaklı olacak bu iki projenin İzmir'e, Ege'ye ve Türkiye'ye önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Kovid-19 pandemisi ve Rusya-Ukrayna savaşının etkileriyle başlayan yüksek enflasyon sürecine değinen Bolat, gıda ve enerji başta olmak üzere tüm sektörlerde yaşanan talep artışı ve tedarik zinciri sorunlarına işaret etti. Orta vadeli programın 2026 sonuna kadar enflasyonu tek haneli rakamlara indirmeyi hedeflediğini, ihracatın artırılması ve ithalatın azaltılması yoluyla dış ticaret açığının ve cari açığın makul seviyelere çekilmesi için çaba sarf edildiğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.