Doğu Ekspresine bir rakip daha Yeni turistik tren seferleri başladı

Doğu Ekspresine bir rakip daha Yeni turistik tren seferleri başladı
Ankara-Tatvan turistik tren hattında kişisel biletlerin satışa sunulduğu duyuruldu.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Yönetimi, Ankara ile Tatvan arasında işleyecek turistik tren hattının bireysel bilet satışlarının başlangıcını sosyal medya üzerinden ilan etti.

Ankara'dan Bitlis'in Tatvan ilçesine yapılacak seyahatler için biletler, grup taşımaları dahil olmak üzere sınırsız sayıda temin edilebilecek. 17 Nisan 2024'ten itibaren her hafta çarşamba günleri saat 15.55'te Ankara'dan hareket edecek tren, Elazığ'da dört saat sürecek bir ara vererek, yolculuğuna devam edecek ve Tatvan'a akşam saat 19.16'da varacak. Ayrıca, 19 Nisan 2024'ten itibaren her hafta cuma günleri saat 06.35'te Tatvan'dan kalkacak tren, Palu'da üç saat, Elazığ'da dört saat ve Kayseri'de üç saatlik molalarla yolculuğuna devam edecek ve Ankara'ya öğleden sonra 17.11'de ulaşacak.

fedw.jpg

TATVAN, NEREYE BAĞLI?

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Tatvan, Bitlis'in bağlı olduğu ilçeler arasında önemli bir yere sahiptir. Nüfusu yaklaşık 87 bin olan bu ilçe, Güroymak, Ahlat, Hizan ve Gevaş ilçeleri ile çevrilidir.

fved.jpg

Bitlis merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Tatvan, Van Gölü'nün kuzeydoğu kıyısında konumlanmıştır. Bu coğrafi konumu ile bölgenin en gözde turistik destinasyonlarından biri olarak kabul edilir. İlçenin genişliği 1606 kilometrekare olup, deniz seviyesinden yüksekliği 1690 metredir. Tatvan'da bulunan mahalle sayısı ise toplamda 25'tir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.