İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu'ndan CHP ve DEM partisine sert sözler

İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu'ndan CHP ve DEM partisine sert sözler
TBMM'de terör saldırılana ilişkin söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu CHP ve DEM partisine sert açıklamalarda bulundu.

TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, başkanlığında dün gerçekleştirilen toplantıda ana gündem maddesi terör saldırıları oldu. Kürsüye gelen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genel Kurulu terör saldırılarına ilişkin bilgilendirdi.

Kürsüye partililer tek tek çıkarak söz aldı. İYİ Parti adına Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu söz aldı. Dervişoğlu, CHP ve DEM partisine sert sözlerde bulundu.

DERVİŞOĞLU: 'APO’NUN HEYKELİNİ DİKECEĞİZ' DİYENLER İLE AYNI SAFTA DURMAYACAĞIZ

İYİ Parti adına söz alan Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, ise Irak’ın kuzeyinde PKK terör örgütü saldırıları sonucu şehit olan askerlere rahmet diledi. Dervişoğlu, CHP ve DEM Partilerine sert eleştiride bulundu. Dervişoğlu, İYİ Parti, gece gündüz sıraya geçerek 'Apo’nun heykelini dikeceğiz' diyenlere selam gönderenlerle, sırtını PKK’ya yaslayanlar ve onlarla, herkesin gözü önünde açık ve şeffaf olarak hareket edenlerle aynı safta durmayacaklarının altını çizdi.

“25 BİN YILLIK MEDENİYETİN İZLERİNİ TAŞIYORUZ”

Dervişoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin sıradan bir coğrafya üzerine kurulmadığını aktarırken, bu coğrafyada yaşamanın kendi içinde barındırdığı önemli riskler bulunmasının doğal olduğunu belirtti. Dervişoğlu, 25 bin yıllık medeniyetin izlerini taşıyan bu topraklarda bizden başka hiçbir millet bin yıl tutunamadığını vurguladı. Bu topraklarda iki cihan imparatorluğu ve bir büyük cumhuriyet kurulduğunu belirten Dervişoğlu, bu saldırılarla da ilk kez karşılaşmadıklarını söyledi. Dervişoğlu, “Türk devletinin bekasına kast edenlerin akıbetini hiç şüphesiz tarih yazıyor. Herkesi uyarıyor ve tarihten ders çıkarmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

dervisoglu.jpeg

“289 KİLOMETRELİK GÜNEY HATTI BOYUNCA OLUŞTURULMAK İSTENİLEN BİR TERÖR DEVLETİ KORİDORU VAR”

‘Türkiye Cumhuriyeti devletini bölmeye ve parçalamayı hedefleyen dört parçalı terör devleti projesi niteliği itibariyle yalnızca Pençe-Kilit operasyon bölgesinden ibaret değildir’ diyen Dervişoğlu, söz konusu olan milli güvenlik tehdidi, Irak’ın kuzey doğusunun en ücra köşelerinden başlayan ve Doğu Akdeniz’e kadar uzanan bin 289 kilometrelik güney hattı boyunca oluşturulmak istenilen bir terör devleti koridoru olduğunu söyledi. Dervişoğlu, “Bugün Irak’ın kuzeyinde uluslararası güçler eliyle tahkim edilmiş PKK varlığı emperyalizm 33 yıl boyunca uyguladığı strateji ve destekle mümkün olmuştur." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.