Dev nakliyat şirketi iflas bayrağını çekti 'Borç batağına saplandı'

Dev nakliyat şirketi iflas bayrağını çekti 'Borç batağına saplandı'
İzmir merkezli dev inşaat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Anonim şirketi iflas etti.

İzmir merkezli Kututek Bilişim Sistemleri İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, ekonomik zorluklarla karşılaşması nedeniyle konkordato talebinde bulundu. İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin talebini değerlendirerek konkordato kararını onayladı.

Mahkeme, şirket için 1 yıllık kesin süre tanıdı ve konkordato komiseri olarak SMMM Hatice Karpuzoğlu ve hukukçu İsa Kaya'yı atadı.

Davacılar, Kututek Bilişim Sistemleri İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi ile ilgili olarak mahkememizde görülen Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davası kapsamında;

Patronlar Dünyası'nın Haberine Göre;

kututek-1.jpg

Mahkememizin 2023/836 Esas numaralı dosyasının 10/01/2024 tarihinde gerçekleştirilen duruşmasında; Davacı borçlu şirketin konkordato talebinin, mevcut verilere göre başarıya ulaşma ihtimali olduğu anlaşılmış olup, bu doğrultuda İİK 289/3 madde hükümleri uyarınca; İzmir Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün Merkez-215503 sicil numarasına kayıtlı

"Kututek Bilişim Sistemleri İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi" için, 10/01/2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 yıllık kesin mühlet kararı verildiği, Geçici mühlet komiserleri olarak SMMM Hatice Karpuzoğlu ve hukukçu İsa KAYA'nın komiserlik görevine kesin mühlet içerisinde devam edilmesine, Kesin mühletin sonuçlarına ilişkin İİK 294. madde hükümlerinin uygulanmasına, ayrıca tüm ihtiyati tedbirlerin devamına, Kesin mühlet içerisinde İİK 292/son madde hükümleri uyarınca bir karar verilmesi gereken durum veya en geç kesin mühletin sonunda konkordanın tasdik edilip edilmeyeceği konusunda İİK 304/1 madde hükümleri uyarınca duruşma yapılmasına karar verildiği ilan edilir ve tarafılara tebliğ edilir.

izmirli-dev-firmadan-konkordato-karari-303574big.jpg

1976 yılında Alkan Petrol adı ile Diyarbakır merkezli kurulan ve 2016 yılında İzmir'e taşınan Kututek Firmasının konkordato talebi kabul edildi. Şirket, Diyarbakır 2. Ana Jet Üssü, Nato İncirlik Hava Üssü ve havalimanlarına yakıt taşıyordu.

ŞİRKET HAKKINDA
Firma; Diyarbakır 2. Ana Jet Üssü, Nato İncirlik Hava Üssü, Van Havalimanı, Gaziantep Havalimanı, Adana Havalimanı, Diyarbakır Havalimanı ve Adnan Menderes Havalimanlarına ve İzmir Tüpraş Aliağa Petrol Rafinerisi’nden Opet tesislerine yakıt taşıyordu. Bunun yanı sıra bilişim ve sigorta sektöründe de hizmet veriyordu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.