İslam Memiş'ten çarşı pazar karıştıracak tahmin 'Yatırım yapacakları tarih vererek uyardı

İslam Memiş'ten çarşı pazar karıştıracak tahmin 'Yatırım yapacakları tarih vererek uyardı
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar, borsa, gram altın için tahminlerini aktararak yatırımcıları tarih vererek uyardı.

Finans analisti İslam Memiş, bu ayın durgun geçtiğini ifade ederek, mayıs ayına işaret etti. Yatırımcıları nelerin beklendiği konusunda ve nasıl pozisyon almalarına yönelik tavsiyelerine devam edeceğini belirten Memiş, "çarşı pazar karışacak" diyerek gram altın konusunda uyarıda bulundu.

İslam Memiş, Yılın ilk çeyreğinde Borsa İstanbul'un pozitif seyrettiğini belirterek, bu yıl içinde doların yükselişini koruduğunu ifade etti. Şu anki koşulların göz önünde tutularak doların euro takası için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

ekran-goruntusu-2024-01-25-110458.pngAltın tahminlerine de yer veren İslam Memiş, ons altının şu an da 2035 seviyesinde olduğunu belirtti. Gram altın da bir yükseliş kaydedildiğini belirten Memiş, gram altının 2060-2070 lira arasında dalgalandığını ifade etti. Ancak ons altında yaşanan düşüşlerin gram altında beklenmemesi gerektiği konusunda yatırımcıları uyardı.

İslam Memiş açıklamalarının devamında, "Ocak ayı oldukça stresli ve gergin geçiyor. İç pazarda daralma var. İşlerde düşüş olduğunu, ticarette kesilme olduğunu gözlemliyoruz. Ticari taraftaki durgunlukla birlikte herkes merak ediyor, neler oluyor?" dedi"

Memiş yerel seçim sürecine de değinerek, açıklanan belediye başkan adaylarının yanı sıra, buradaki asıl sorunun Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sıkılaştırma politikasıyla yerel belediyeler acaba gelir artırmak için nasıl hamle yapılacağı merak konusu olduğuna değindi. Meselenin belediye başkanı seçmek olmadığını belirterek asıl meselenin genel seçimlere göz kırptığını söyledi.

a-1.jpgYerel seçimler sonrasında ek vergi ve zamlara hazırlıklı olunması gerektiği konusunda vatandaşları uyaran Memiş, Mayıs ayı itibariyle emekli ve asgari ücret maaşlarında ciddi bir erime olacağını belirtti.

2024 yılı itibariyle, doların 40 TL'yi bulacağını söyleyen Memiş, kur ataklarının sonrasında enflasyon gerileceği öngörüsünde bulundu. Hayat pahalılığına değinen İslam Memiş, fatura ve kiraların arttığını söyleyerek paranın erdiğini belirtti. Bu sürecin devam edeceğini söyledi.

İslam Memiş son olarak Mayıs ayı itibariyle çarşı pazarın karışacağını söyleyerek, ekonomi yönetiminde bazı değişiklikler olacağının işaretini verdi. Tasarruf noktasında, "daha az yemeğe gidebilir, daha az gezebilir, bir şey alacaksan öteleyebilirsin" tavsiyelerinde bulunan Memiş, ev ve araba alacaklar için ise bir an önce bunu halletmeleri gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.