İslam Memiş altında fırsatları yatırımcının önüne serdi İşte ons ve gram altında doğru zaman

İslam Memiş altında fırsatları yatırımcının önüne serdi İşte ons ve gram altında doğru zaman
İslam Memiş son yaptığı açıklamada ons altın ve gram altın yatırımcısının önüne fırsatları sıraladı. İslam Memiş sabırsızlık gösteren altın yatırımcına altında düşüşlerin kalıcı olmadığını hatırlattı.

Para piyasaları ve altın yorumları ile adından söz ettiren İslam Memiş son açıklamasında yatırımcılara önlerindeki fırsatları gösterdi. İslam Memiş altının Ocak ayında ve 2024 yılı içinde geleceği noktayı söyledi.

altinaa2.jpg

İslam Memiş'in açıklamalarından satır başları:

islammemis12002.jpg

Ons altın şu anda 1995 dolar seviyesinde. Bugün yine 3 kez 2006 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ama bu direnç seviyesini kıramıyor. 1960 2030 dolar seviyesi bu bant aralıklarını takip etmeye devam ediyorum.

altinaa3.jpg

Yine geniş bant aralığına odaklanmak gerekirse eğer aşağıda 1930 dolar destek seviyesi yine bulunmakta. Risk olarak ama şu anda kısa vadede 960 dolar destek seviyesini takip ediyor olacağım. O yüzden son bir kez aşağıda 1960 1957 dolar seviyelerini test edebilir. Ons altın tarafında kısa vadede negatif beklentim devam etmekte ama yine Aralık sonunda bir bakacağız 2000 dolar seviyesinin üzerine yerleşen bir ons altın ve 2023 yılında da 2350 dolar seviyesinde hedef alan bir ons altın karşımızda olacağı için bütün düşüşleri ons tarafta ve gram tarafındaki bütün düşüşleri bir alım fırsatı olarak görmeye devam edeceğiz.

altinaa4.jpg

Tabela fiyatında gram altını 1856 lira seviyesinde olduğunu görüyorsunuz. Ama geçerli olmayan bir fiyatlama şu an. Serbest piyasalarda fiziki altın tarafında gram altın 1887 1892 lira seviyesinde. Bu hafta iki kez 1902 lira seviyesi test edildi. Serbest piyasalarda gram altın TL fiyatında sık sık ifade ettiğim yakında 1900'lü rakamları konuşacağız öngörümüz' gerçekleşmiş oldu.

altinaa5.jpg

Kısa vadeli ons altın nedenli bir geri çekilme beklediğimi ifade etmek isterim. Bu da 1857 lira destek seviyesini takip etmekte fayda var veya 1957 dolar seviyesi 1960 dolar

seviyesinin karşısındaki gram altın o gün kaça tekabül ediyorsa oradan yine giriş yapmanın avantajlı

olduğunu söyleyebilirim. O yüzden gram altın yatırımcısı ons altını yakından takip etmeli 1960 dolar seviyesinin karşısındaki gram altına odaklanmalı. Gram altın her ne kadar bu hafta iki kez 1902 lirayı test etmiş olsa da yine aşağıda 18.57 lira destek seviyesi var buraların görünme ihtimali yüksek.

Şükran Günü nedeniyle e yarın ve ertesi gün Amerika kapalı Piyasalar kapalı Biraz daha sakin bir seyirde haftayı tamamlayacağız. Özellikle gram altın yatırımcısı yine şunu bilmeli... Yeni zirveler göreceğiz. Aralık ayında 1900 rakamları artık konuşacağız. Belki yıl bitmeden de 2.000 TL seviyesini test edebiliriz. Böyle bir ihtimal de var yine ekranlarda. Ancak yine 1 Ocak tarihiyle 2.000 TL seviyesinden yıla başlayıp tekrar yukarı yönlü hareketlerde 2100 2150 gibi ilk çeyrektei bir rakam bekliyorum. 2024 yılının ortalarında 2500 devamında 2700 lira seviyesini beklediğimi de diğer videolarımda sık sık ifade etmiştim.

Buradan çıkacak olan sonuç şu, elinde altın bulunduran yatırımcısı satış için acile etmemeli yeni zirveler gelecektir. Her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendirmeli. Düşüşlerin kalıcı olacağını göz önünde bulundurmamalı. Bu düşüşler kalıcı olmayacaktır.

1,5 ay önce 1668 lira o dip seviyesi bedava seviye dediğim seviyeyi göz önünde bulundurduğumuz zaman bugün 1892 lira seviyesini konuşuyoruz nereden nereye. Bu yıl yine yatırımcısının yüzünü güldüren bir gram altın karşımızda var ve her yıl olduğu gibi gram altın en fazla getiriyi sağlayan yatırım aracı olmaya devam ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.