Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Enise Altınok AVŞAR

Enise Altınok AVŞAR

Vizyon

İntikam meleği Dong Eun

İntikam meleği Dong Eun geri döndü. The Glory’de işler artık daha kanlı.

Herkese merhaba, The Glory’den daha önce sizlere bahsetmiştim. Netflix’de yayınlanan Güney Kore yapımı The Glory lise yıllarında uğradığı zorbalıkların intikamını almak için yola çıkan Dong Eun’ın hikâyesini anlatıyor. Yapımın ikinci kısmını izlemişken sizlerle biraz konuşalım.

The Glory’de işler dizinin ilk kısmındaki gibi sakin gitmiyor. Gizli odaların ifşa olduğu, itibar kaybı ve kana bulanan ellerin cirit attığı bir çıkmaza sürükleniyoruz. Dong Eun vitesi hep sona takıyor.

Burada Dong Eun sadece Yeon Jin’den değil diğerlerinden de intikam alıyor. Bunu da bizzat kendi ellerini kirletmeden, birbirlerine düşürerek yapıyor. Öyle bir arkadaş grubu ki düşünün ki birbirlerine duydukları nefret işledikleri suçlarla iç içe geçmiş. Bir domino taşının beraberinde koca bir resmi yıkıp aslında ardındaki gerçek resmi göstermesi gibi. Taşı elinde tutan Dong Eun birini diğerine vuruyor ve ikinci kısım entrikaların sonunda kanlı bir tabloya dönüşüyor.

Dong Eun intikamını alabilecek mi?

Gelin ikinci kısımda neler olduğuna bir göz atalım.

Yeon Jin’in diğer kurbanı olan So Hee’nin hangi koşullarda öldüğü ortaya çıkar. Olayın üstünü kapatmaya çalışan Yeon Jin kirli yollara başvurur.

Dong Eun’la beraber çalışan Hyeon Nam, Yeon Jin’in radarına takılır. Biraz rol yapması gerekmektedir.

Park Yeon Jin’in çocuğunun Jeon Jae Joon’dan olduğu ortaya çıkar. Yeon Jin’in ayrılmasını teklif eden Jae Joon’un planı kızının velayetini almaktır.

Sa-ra aldığı maddeler yüzünden kilisede ulu orta uygunsuz hareketler yaparken yakalanır. Medyaya ifşa olan Sa-ra gittiği cenazede Hye Jeong’la tartışarak boğazına kalem saplar. Sa-ra için artık hapishane kapıları sonuna kadar açılır.

Hye Jeong son zamanlarını evlilik hazırlığı yaptığı zengin sevgilisi yerine Jae Joon’la geçirmektedir. Fakat çok geçmeden Jae Joon’dan umduğunu bulamayan Hye Jeong kapı dışarı edilir. Sa-ra’nın saldırısından sonra sesini kaybeden Hye Jeong hastane yatağında Jae Joon’dan istediği ilgiyi göremez. Ve intikam meleği Dong Eun çıkagelir.

İntikam için boş vakti olduğunu söyleyen Dong Eun Hye Jeong’a, Jae Joon’un göz damlasına katması için bir şişe verir. Artık onu görmeyen Jae Joon’un gözlerini alacaktır. Plan işler ve arabasında gitmekte olan Jae Joon damlanın yarattığı görüş bozukluğuyla bir tırla çarpışarak kaza geçirir. Kazadan sağ kurtulsa da onu ölüme yollayan Do Yeong’un elleri olur.

En başından beri tüm sorunlarla başa çıkmaya çalışan Yeon Jin sonunda annesinden kazık yer. Böylece yıllar önce Dong Eun’a yaşattığı hayal kırıklığını o gün kendisi yaşar. Bu ders Dong Eun’dan ona bir tokattır.

Boşanma işlemlerini başlatan eşi Do Yeong kızlarını da alarak yurt dışına gider.

Yeon Jin’in işlediği bir diğer cinayet ise Myeong Oh ile son karşılaşmasında yaşanmıştır. Kafasına içki şişesiyle vurduktan sonra kaçan Yeon Jin onu kendisinin öldürdüğünü zanneder. Aslında son darbeyi vuran butikte çalışan Kim Kyun Randır.

İşler iyice sarpa sardığı sırada her şey çözülür. Dong Eun’ın Yeon Jin’e cinayet mahallini yolladığı video Yeon Jin’in apar topar oraya gitmesine neden olur. Kendini ele veren Yeon Jin’in gideceği tek yer artık hapishanedir.

Bu intikam yolculuğunda Sa-ra tutuklanırken, Yeon Jin boşanarak hapishaneye girer. Hye Jeong sesini kaybederken, Myeong Oh ve Jae Joon ölür.

Do Yeong kızıyla yeni bir hayata yelken açar ve Yeon Jin’e merhamet etmez.

Dong Eun kurbanlarını oturdukları masadan kaldırmak yerine o masayı başlarına yıkar. Düzenlerini bozmakla kalmaz, huzurlarını ve hatta canlarını da alır. Bunu da hali hazırda birbirlerine saldırmayı bekledikleri öfkelerini kullanarak yapar. Masa yanarken o çoktan yola çıkmıştır.

Hikâye burada biterken Dong Eun’ın ‘infazcım’ dediği Joo Yeo Jeong ile yeni bir yolculuğa çıkar. Bu sefer infazcı kendisi olacaktır. Yeo Jeong için alınacak yeni intikamlar vardır.

The Glory’nin ikinci kısmını elimden geldiğince sizlere özetledim. İkinci kısma göz attığımda ilk kısma göre çok daha hareketli ve aksiyonlu geçtiğini söyleyebilirim.

Dizinin ilk kısmının hikâyenin gelişmesi açısından durağan ve sıkıcı kaldığını düşünüyorum. İkinci kısımda o kadar çok şey olup bitiyor ve olaylar çözümleniyor ki ilk kısım haliyle sıkıcı görünüyor. Hatta ben bir ara ikinci kısımda olayların çok karıştırıldığını da düşündüm.

Genel anlamda baktığımda ise oyunculukları, yapım ve hikâyesi The Glory’i şans verilebilir bir dizi yapıyor.

İzlemeyi düşünenler Dong Eun’ın intikam yolculuğuna katılarak, zamanında onun acısına gülenlerin dudaklarını teker teker nasıl mühürlediğine şahit olabilirsiniz. Nihayetinde kimsenin acısına gülmeyeceksin çünkü senin de yolun uzun.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları