Instagram'dan yeni güvenlik önlemi 'stalkerlar çok üzülecek'

Instagram'dan yeni güvenlik önlemi 'stalkerlar çok üzülecek'
Instagram yeni bir güvenlik önlemi aldığını kullanıcılarıyla paylaştı.

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Instagram kendisini güncellemeye devam ederken yaptığı bazı güncellemelerin kullanıcıları olumsuz etkilediğini fark edip yeniden güncellemeler yaptı.

Instagram bundan bir sene önce yayınladığı profil fotoğrafı büyütme özelliği için yeniden bir güncelleme gündeme getirdi.

Kullanıcıların artık her profil fotoğrafını büyütemeyeceğini açıklayan Instagram, bu güncellemeyle amacının taciz ve profil taklidi gibi kötü niyetli kullanımlarını engellemek olduğunu açıkladı.

1178326-772687494.jpg

META NEDEN BÖYLE BİR GÜNCELLEME GETİRİYOR?

Profil fotoğrafı büyütme özelliği, sizi takip eden hesabın kime ait olduğunu anlamak için oldukça önem taşıyordu ancak bu özelliği taciz ve profil taklidi için kullananlar da var.

Bu anlamda Instagram profil fotoğrafı büyütme için engelleme seçeneği ekliyor.

ÖZELLİKLE DOLANDIRICILAR

Profil fotoğrafını büyütüp ekran görüntüsü alıyorlar ve taklit hesap açabiliyorlar. Instagram profil fotoğrafı küçük kaldığında ise dolandırıcılar daha düşük çözünürlüklü ekran görüntülerine sahip oluyor. Bu da kullanıcıların taklit hesabı fark etmelerini kolaylaştıran etmenler arasında.

TAMAMEN ENGELLENMESİ BEKLENİYOR

Bu yeni ayarın Instagram fotoğrafı büyütme imkanı sunan üçüncü taraf uygulamaları da tamamen engellemesi bekleniyor.

Her ne kadar Instagram üçüncü taraf uygulamaları büyük anlamda engellese de bazı uygulamalar bu engellerden kaçmayı başarıyor. Ancak profilde yapılacak böyle bir değişiklik, programları da gereksiz hale getirebilir.

Instagram, yeni yaptığı güncellemelerle kullanıcıların güvenliğini arttırmak için çalışıyor. İki faktörlü doğrulama, takip etmediğiniz hesaplardan gelen mesajların istek kutusuna düşmesi gibi önemli özellikler de kullanıcıları koruyan özellikler arasında.

instagram-comments-featured.jpg

Özellikle iki faktörlü doğrulamaya sahip olmayan hesaplar bu anlamda hesap ele geçirmek isteyenlerin de ilk hedefleri arasında. Profil taklidi ise belki de Instagram'ın en çok başvurulan dolandırıcılık yöntemi. Bu anlamda profil fotoğrafı büyütmeyi engelleme özelliğinin platformun önemli bir açığını da kapatma ihtimali var.

Ancak özelliğin üçüncü taraf uygulamalara engel olmaması ise kullanıcılar için sadece eskiye dönüşten başka bir anlam ifade etmeyecek. Haber hakkında düşünce ve yorumlarınızı bekliyoruz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.