Öleceğiniz gün belli oldu ‘İnsanlığın kaderini değiştirecek buluş’

Öleceğiniz gün belli oldu ‘İnsanlığın kaderini değiştirecek buluş’
Yapay zekanın geldiği son nokta pes dedirtti. Bilim insanlarının geliştirdiği bir algoritma insanların öleceği günü önceden tahmin etti.

Yapay zeka son yıllarda dünya genelinde büyük bir gelişim gösterdi. Birçok ülke yapay zeka ile beraber çalışıyor. Yapay zeka teknolojisi web, mobil gibi cihazlarda da insanlarla buluşuyor.

Son olarak yapay zeka da geliştirilen teknoloji pes dedirtti. Yapılan araştırmalara göre bilim insanları, bir kişinin hayat hikayesini kullanarak nasıl yaşayacaklarını ve ne zaman öleceklerini tahmin edebilecek bir algoritma geliştirdi.

Bu son yapay zeka teknolojisinin yapılan çalışmalarda bir kişinin erken ölme olasılığı veya yaşam süresi boyunca elde edeceği gelir hakkında tahminler üretebileceği ortaya çıktı.

yapay-zeka-yanlislikla-nukleer-savas-cikarabilir-2b48db0b.jpg

NE ZAMAN ÖLECEĞİNİ TAHMİN ETTİ

NTV'de yer alan habere göre, Bilim insanları tarafından Danimarka’da bir veri havuzu geliştirildi. İnşa edilen bu havuza gelir, meslek, ikamet yeri, yaralanmalar ve hamilelik dahil olmak üzere altı milyondan fazla gerçek insan hakkında tüm bilgiler aktarıldı.

'life2vec' adı verilen ve üzerinde sıkı bir çalışma yürütülen bu model de yaklaşık yüzde 78 oranında ne zaman öleceğimizi ve ne kadar gelir elde edebileceğimiz önceden tahmin edilebiliyor.

63dbc84f-ea9d-42d4-a6a3-001d252f2e75.jpg

Geliştirilen bu algoritma 2008 yılından 2016'ya kadar olan tüm verilerle donatıldı.

Bilim insanlarının geliştirdiği modelin, nüfus verilerine dayanarak 2020 yılına kadar dörtte üçünden fazlasında kimin öldüğünü doğru bir şekilde tahmin ettiği kaydedildi.

Araştırmacı Sune Lehmann, yapay zeka teknolojisi ile ilgili konuştu.

Lehmann, analiz sonuçlarının Danimarka'dan geldiğini belirtti ve bu tahminlerin başka yerlerde yaşayan insanlar için geçerli olmayabileceğini söyledi.

92189303.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.