Instagram'da gelen mesajı okuduğunuz bilinmeyecek ‘Görüldü’ bilgisini önleme yolları

Instagram'da gelen mesajı okuduğunuz bilinmeyecek ‘Görüldü’ bilgisini önleme yolları
Instagram’dan gelen DM’leri anında açıp okumak istiyor ama görüldüğü de bilinmesin diyorsanız konuyla ilgili yöntemleri derledik.

Sosyal medya platformları arasındaki en popülerlerinden biri olan Instagram’ın 2 milyarı bulan bir kullanıcı kitlesi var. Bu platformda pek çok detay kullanıcıların ilgisini çekiyor. Instagram’daki bazı özellikler herkes tarafından bilinmediği için çok sayıda soru da akılları kurcalıyor. Instagram’da görüldü kapatmak diye bir şey var mı, bu nasıl yapılıyor diye merak konusu oluyor.

instagram-dm3.jpg

“OKUDUĞUMU BİLMESİN” DİYENLERE

Gelen mesajların hepsini okumak istemeyenler ve anında görüldü bilgisi gitmesinden rahatsız olanlar, mesajları kimse bilmeden okumak istiyor. Eğer siz de hemen merakınıza yenik düşüyorsanız ve aynı zamanda da gönderen kişinin mesajı okuduğunuzu bilmesini istemiyorsanız yapmanız izlemeniz gereken 3 yol var.

Instagram’da görüldü yapmadan mesajı okumak uygulama tarafından yeni bir güncelleme bekleniyor. Şu sıralar tüm kullanıcılara sunulmayan bu özellik bekleniyor. Yine de böyle bir özellik gelmese bile uygulayabileceğiniz hileli yöntemler bulunuyor. O halde ‘görüldü’ bilgisi gitmeden mesajı açabilmenin yöntemlerini anlatalım…

instagram-dm-001.jpg

MESAJI AÇTIĞINIZI BİLMEYECEK

Instagram DM (direkt mesaj) özelliği sayesinde kullanıcılar birbirleriyle mesajlaşabiliyorlar. Ancak her gönderilen mesajı açtığımızda, mesajı bize gönderen karşı tarafa ‘görüldü’ bilgisi gidiyor. Bu okundu bilgisinin karşı tarafa hemen gitmesini istemiyorsanız ama aynı zamanda DM’yi çok merak ediyorsanız yapmanız gerekenler:

BİLDİRİM ÜZERİNDEN OKUYUN

Mesaj bildirimi geldiği anda elinize telefonunuzu alın, üst taraftan kaydırıp tamamen açmadan mesajı görün. Ancak acele etmelisiniz. Aksi takdirde, birkaç mesaj üst üste atılırsa ilk gönderilenleri göremezsiniz. Ayrıca mesaj çok fazla uzun şekilde atılmışsa yine göremezsiniz. Kısa, net ve tek şekilde gönderilen DM’leri böylece mesajı bildirim üzerinden okuyabilirsiniz.

instagram-dm5.jpg

MOBİL VE WİFİ ÜZERİNDEN İNTERNETİ KAPATIN

Bildirim üzerinden mesajları okuyamadıysanız üzülmeyin. O halde diğer iki yöntemi bilmelisiniz. İlk olarak bilmeniz gereken yöntem interneti kapatma. İnternet bağlantısını tamamen keserek mesajı açtığınızda görüldü bilgisi gitmez. Buradaki en önemli detay, interneti açtığınız ilk anda görüldü bilgisi karşı tarafa gidecektir. Ayrıca hem mobil hem de wifi internetini kapatmayı unutmayın.

Bir de gireceğiniz ortamlarda cep telefonunuzun otomatik olarak wifi bağlantısı kurma ihtimalini düşünün ve buna dikkat edin.

instagram-dm4-001.jpg

KULLANICIYI KISITLILAR LİSTENİZE ALIN

“İnternetimi tekrar açınca görüldü bilgisi gidecek. Bunun olmaması için ne yapabilirim?” diye soranlar için en garanti yol, mesajı gönderen kişiyi kısıtlamaktır. Uygulama ayarlarına giderek mesaj gönderen kişiyi kısıtladığınızda, bu kişinin attığı DM’yi ilk açtığınız anda okundu bilgisi o kişiye gitmez. Ayrıca bu kişinin attığı mesaj istekler bölümüne düşer. Görüldü bilgisinin gitmesini tercih ederseniz, mesajı okuduktan sonra özellikle seçmeniz gerekir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.