ChatGPT’nin tahtını sallıyor 'Şimdiden 100 milyon kullanıcısı var'

ChatGPT’nin tahtını sallıyor 'Şimdiden 100 milyon kullanıcısı var'
Ünlü ChatGPT yapay zeka botunun rakibi Ernie Bot, sadece birkaç ayda 100 milyonu aşkın kullanıcıya sahip oldu.

Çinli arama motoru şirketi Baidu tarafından hayata geçirilip ChatGPT’yle rekabet etmesi için geliştirilen yapay zeka botu Ernie Bot adeta rekora koşuyor.

Reuters’ta yer alan habere göre, yapay zeka zirvelerinden biri Ağustos ayında Pekin’de gerçekleştirildi ve burada tanıtılan Ernie Bot’un yıl sonuna doğru 100 milyon kullanıcıya ulaştığı öğrenildi. Bu gelişme, yapay zeka botlarından ChatGPT’ye yeni bir rakip geldiğini ortaya koydu.

CHATGPT’NİN PABUCUNU DAMA ATABİLİR Mİ?

Çoğu kişi tarafından Ernie Bot nedir diye merak ediliyor. Bu yapay zeka modeli, ChatGPT’nin yerini alabilir mi?

yapayzekaa.jpg

Ernie Bot dil üretme, dil anlama ve hem metin hem de resim üretimi gibi çeşitli görevleri üstlenebilen yapay zeka dil modeli olarak ifade edilebilir.

ChatGPT ile benzer yetenekleri bulunan ve geliştiricisi Baidu şirketi olan bu yapay zeka modeli hakkında şirket CEO’su Robin Li’nin çok sayıda açıklamaları olmuş, bu botun Pazar payı katkıları potansiyelini ortaya koymuştur.

Yapay zeka destekli dil modelleri arasında bir sıralama yapan SuperCLUE’a göre, Ernie Bot tüm Çin sohbet robotlarının üzerine çıkarak lider oldu. Fakat Ernie Bot, henüz ChatGPT’nin son sürümünün 10 puan gerisinde kalıyor. Yine de şimdiden 100 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.

yapayzeka.jpg

ERNIE BOT NELER YAPABİLİR?

  • Metin ve resim üretimi
  • Sesli yanıt verme
  • API erişimi sağlama

Ernie Bot, ona bir metin verdiğinizde yeni metinler üretebiliyor veya verilen metine dayalı görseller oluşturabiliyor. Aynı zamanda sesli yanıt özelliği de bulunuyor. Çin lehçelerinde yanıtları verebilen Ernie Bot, farklı lehçelerde konuşabiliyor. Kendi uygulamalarını oluşturmak isteyen kişi ve kurumlara özel API erişimi veriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.