Instagram'a yeni özellik geliyor 'Snapchat'e dev rakip'

Instagram'a yeni özellik geliyor 'Snapchat'e dev rakip'
Milyonlarca vatandaşın kullandığı, dünyaca ünlü sosyal medya platformu Instagram kullanıcılarına daha rahat ve konforlu bir ortam sunabilmek adına bünyesine yeni özellikler katmaya devam ediyor.

Video ve fotoğraf paylaşım platformu olan Instagram daha öncesin de bünyesine Snapchat’in ‘Hikayeler’ özelliğine eklemiş ve bu konuda da son derece başaralı olmuştu.

Bu sefer bünyesine alacağı yeni özelliğin Sanaphat’te olan harita özelliğine benzemesi de ınstagramın Snapchat’te rakip olduğunu düşüncesini doğurdu.

Sosyal medya devi Instagram, popüler özelliklerinden biri olan hikayeleri Snapchat'ten kopyalayarak geniş bir ilgi uyandırmıştı. Şimdi ise platform, Snapchat'ten esinlenerek "Friend Map" (Arkadaş Haritası) adında yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

instgarmsfg.jpg

HARİTA ÜZERİNDEN ARKADAŞLARININ KONUMUNU GÖREBİLECEKLER

Instagram'ın yeni özelliği sayesinde, kullanıcılar dünya haritası üzerinden arkadaşlarının konumlarını görebilecekler. Ancak, bu özellik sadece konumlarını paylaşan kullanıcılar için geçerli olacak ve isteyenler bu özelliği kapatabilecekler. Ayrıca, kullanıcılar harita üzerine notlar bırakabilecekler.

HAYALET MODU !

Arkadaş Haritası'nın en önemli özelliklerinden biri de kullanıcıların hangi arkadaşlarının konumunu görebileceklerini seçmelerine izin vermesi olacak. Ayrıca, Hayalet Modu adı verilen özellik sayesinde kullanıcılar konumlarını gizleyebilecekler. Bu da kullanıcıların gizliliklerini koruma konusunda daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlayacak.

snapchatt.jpg

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI !

Instagram'ın Arkadaş Haritası özelliği, konum bilgilerinin sadece uygulama açıldığında yenileneceğini ve anlık olarak güncellenmeyeceğini belirtiyor. Bu da kullanıcıların sürekli olarak takip edilme endişesi taşımamalarını sağlayacak önemli bir ayrıntı.

bc96a9e77eee59acebaa0d7c469c8e48.jpg

NE ZAMAN KULLANIMA SUNULACAK ?

Şirketin özellik üzerindeki çalışmalarının son aşamalarda olduğu ve çok yakında kullanıma sunulabileceği belirtiliyor.

BU ÖZELLİKLE INSTAGRAM NE AMAÇLIYOR ?

Bu yeni özellikle birlikte Instagram, kullanıcılarına sosyal çevrelerini daha yakından takip etme ve paylaşma imkanı sunarak platformdaki etkileşimi daha da artırmayı hedefliyor.

sdgafsdg.jpg

fgbbbfs.jpg

bbbb.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.