İlkokullarda yeni dönem 'Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor

İlkokullarda yeni dönem 'Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor
Tarihte bir ilk olarak düzenlenecek yeni bir ilkokul türü, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından duyuruldu.

Bugüne kadar açılmayan ancak eksikliği duyulan bir ilkokul türü için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından adımlar atıldı. Tarihte ilk kez uygulanması planlanan ilkokul türü, Bakan Yusuf Tekin tarafından açıklanarak merak konusu haline geldi.

ogretmenss.jpg

“YETENEKLİ ÇOCUKLAR İÇİN YEPYENİ BİR ALAN”

Milli Eğitim Bakanlığı ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında düzenlenen bir protokolle, üniversite bünyesinde kurulacak yeni ilkokul türü, güzel sanatlar ilköğretim okulu olacak. Bununla birlikte bir de güzel sanatlar lisesi kurulacak. MEB ile üniversite arasında protokol imzalandı ve ilk adım atıldı.

ilkokul344096.jpg

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesinde imza töreni düzenlenerek protokole imzalar atıldı. Törende Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Rektör Prof. Dr. Erhan Özden bulundu.

Törende konuşma yapan Bakan Yusuf Tekin, bu adımın Türkiye’de devrim niteliğinde olduğuna inandığını ve yetenekli çocuklar için yepyeni bir alan olacağını ve imkan sunacağını söyledi.

PROJE OKUL OLARAK MEB BÜNYESİNE ALINMIŞTI

MEB eğitim öğretim sisteminde 2014 yılından beri proje okul formatıyla bulunan alanı hayata geçirdiklerini ifade eden Bakan Tekin, genellikle müzik ve spor eğitiminin küçük yaştan eğitim sürecine alınması gerektiğinin sürece katkısının büyük olacağını belirtti. Bu yüzden Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesinde ilkokul, ortaokul ve lisenin eğitim öğretim sürecinde başlattıklarını vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.