Ev sahibinin oyunu ayağına dolandı ‘Mahkemeden emsal tahliye kararı'

Ev sahibinin oyunu ayağına dolandı ‘Mahkemeden emsal tahliye kararı'
Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor. Mahkemeden emsal tahliye kararı çıktı.

Türkiye'de konut fiyatları pandemi döneminin ardından uçuşa geçti. Bu artış en çok kira fiyatlarını vururken kiracı ve ev sahipleri arasında büyük sorunlara neden oldu. Fahiş kira uygulamaya başlayan ev sahipleri ipi kaçırınca mahkemeler ev sahibi kiracı davasıyla dolup taştı.

Bu duruma yönelik hükümet bir takım önlemler aldı. Kira fiyatlarına yüzde 25 zam sınırlaması getirilmesinin ardından 1 Eylül 2023'te arabulucular devreye girdi.

Bu uygulamalarla kiracı ev sahibi arasındaki uyuşmazlıkların çoğu mahkeme yoluna gitmeden çözülüyor. Bunlara rağmen bazı ev sahibi kiracı arasında tartışma yargıya taşınıyor.

kira-degeri-tespit-800x580.jpg

Milliyet’de yer alan habere göre, yeni satın aldığı evinde 10 yıldır oturan kiracısını çıkarmak isteyen mülk sahibi konuyu mahkemeye taşıdı.

Evin satılmasının ardında kiracıya İhtarname çeken yeni ev sahibi ‘ihtiyaç sebebiyle’ evde oturacağını beyan ederek kiracının evden çıkmasını istedi.

EV SAHİBİNİN 5 EVİ ORTAYA ÇIKTI

Verilen süre içerisinde yeni ev bulamayan kiracı konutta oturmaya devam ederken konu yargıya taşındı.

kiraci-haklari-nelerdir.jpg

Tahliye davası açılmasının ardından taraflar mahkemenin yolunu tuttu. Tanıklar eşliğinde tarafların beyanları dinlenirken ev sahibinin İstanbul’da 5 evinin daha olduğu ortaya çıktı. Bunların ardından mahkeme emsal bir karara imza attı.

MAHKEME TAHLİYE KARARINI BOZDU

Kiracının avukatı Gizem Gonce, davayla ilgili detayları paylaştı. Gonce, yeni ev sahibinin ihtiyaç sebebiyle tahliye davası açtığını evi olmadığı için ve çocuklarının evine yakın olduğu için burada

Mahkeme yeni ev sahibinin İstanbul genelinde 5 dairesinin olması nedeniyle ve bu dairelerin hepsinde kiracı oturması sebebiyle evin tahliyesine karar vermedi ve kiracının tahliye kararını bozdu.

headline.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.