İkinci el araç almak isteyenler için yeni dönem 'Elini çabuk tutmayan yanacak'

İkinci el araç almak isteyenler için yeni dönem 'Elini çabuk tutmayan yanacak'
Geçtiğimiz dönem ikinci el otomobil piyasasında yaşanan durgunluk, yerini yeni başlangıçlara bırakıyor. MODER Yönetim Kurulu Başkanı ve Derya Grup Yönetim Kurulu Üyesi Baki Kış, Mersin ve Türkiye’deki genel durumu değerlendirdi.

İkinci el otomobil piyasasıyla ilgili 2024 yılı özelinde değerlendirmeye değer gelişmeler yaşanacağı bekleniyor. Dünya Gazetesi’ne konuşan Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Derya Grup Yönetim Kurulu Üyesi Baki Kış, geride bıraktığımız yıl yaşanan ikinci el durgunluğunun 2024’te aşılacağını, satış adetlerinin ve fiyatların artacağını beklediklerini açıkladı.

otomonil.jpg

KAÇINILMAZ YÜKSELİŞ GÖRÜLECEK

Sektörle ilgili net çıkarımlarda bulunan analistlerin beklentisi, ikinci el otomobil fiyatlarının ve satışlarının artışı yönünde oluyor. 2023 yılında düşük olan satışlar ve yaşanan durgunluğun 2024 yılında yerini artan satışlara bırakacağı sürdürülebilirlik açısından kaçınılmaz olarak görülüyor.

arac-alma.jpg

Baki Kış, durumu alıcıların ve satıcıların stratejik planlama yapmalarının önemli olduğunu vurguladı. Tüketicilerin yeni yılda stratejik planlamalar yapmalarının tavsiye edildiğini vurgulayarak özellikle yıl sonu kampanyalarının ve fırsatların takip edilmesi ve değerlendirilmesi konusunda tavsiye veriyor.

ARAÇ ALMAYI DÜŞÜNENLER ELİNİ ÇABUK TUTMALI

Kısa vadede otomobil almayı düşünenlerin ellerini çabuk tutmaları gerektiğini söyleyen Kış, fiyatların bahar aylarına doğru artış göstermesinin beklendiğini ifade etti. Galerilerin kampanyaları bittikçe ve stokları azaldıkça artışların ortaya çıktığını söyleyen Kış, artış görülmeden önce araç almak isteyenlerin harekete geçmesini söyledi.

arac.jpg

TÜRKİYE’DE 8 MİLYONDAN FAZLA ARAÇ SATIŞI GERÇEKLEŞTİ

Gürsoy Grup İkinci El Satış Müdürü İsmail Ökten de 2023 yılı içerisinde Türkiye genelinde ikinci el pazarı satışlarının 8 milyon 823 bin 288 adet otomobil ve hafif ticari araç olarak gerçekleştiğini söyledi.

Mersin’in 214 bin 356 adet sattığını ifade eden Ökten, Mersin’de 2. el piyasasının sıfır araç otomobil piyasasına oranla daha geniş olduğunu ifade etti. Ancak yeni yıl geçişlerinde satış durgunluğundan kaynaklı yanlış fiyat algısı oluşabileceğini, fiyatların düşeceğinin düşünülebileceğini ancak durumun bu şekilde olmayacağını ifade etti. Ökten, “Döviz kuru yükseldikçe araç fiyatları yükselmeye devam edecektir. İhtiyaç sahiplerinin araç alımlarına yönelmesinde fayda var” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.