Otomotiv devi bu modeliyle Türkiye pazarını domine etmeye geliyor ’40 TL’ye 100 km yol gidiyor’

Otomotiv devi bu modeliyle Türkiye pazarını domine etmeye geliyor ’40 TL’ye 100 km yol gidiyor’
Çinli otomotiv devi BYD’nin Türkiye’de satışa sunacağı ve 40 TL’ye 111 kilometre yol gidebilen modeli SEAL U'nun teknik özellikleri ve güncel fiyatı belli oldu.

Çinli otomotiv devi BYD, 2024 yılının ikinci çeyreğinde en sevilen modellerinden biri olan SEAL U modelini Türkiye’de satışa sunmaya hazırlanıyor. SEAL U modelinin, şarj edilebilir hibrit versiyonunu Avrupa’dan önce Türkiye’de satışa sunacak.

BYD bu aracın tam elektrikli modelini, Türkiye’de getirilen yeni bir kanun sebebiyle şimdilik satışa sunamayacak. Bu kanunda, Türkiye’de belli sayıda bayiye sahip olmak, belli bir sayıda Türkçe bilen personel çalıştırmak gibi birkaç zorlayıcı madde yer almakta.

SEAL U, tasarımı, aracın geniş olması, araca entegre edilen ileri teknoloji ve hepsinden önemlisi yakıt cimrisi olmasından dolayı satışa sunulduğu bütün ülkelerde özellikle geniş ailelerin bir numaralı tercihi olarak karşımıza çıkıyor.

BYD'nin SEAL U modelinde, dört silindirli 72kW’lik 1.5 litrelik benzinli motoru, 145 kW’lık elektrikli motorla bir araya getirmesi ise kullanıcıların beğenisini toplamayı başardı.

Araç 18.3 kWs, şarj edilebilir bataryası sayesinde, kullanıcısına 1080 kilometre menzil sunuyor. Ayrıca bu bataryada 18 kW DC hızlı şarj desteği de bulunuyor.

Güçlü motoru sayesinde 0’dan 100’e 9,1 saniyede çıkabilen bu araç, 170 km/s maksimum hıza da ulaşabiliyor. Fakat bu aracın en cezbedici özelliği, 100 kilometrede 0,9 L yakıt tüketim ortalamasına sahip olması olarak karşımıza çıkıyor.

BYD'nin yeni Seal U modelinde Türkiye’de vergiler de eklendiğinde yaklaşık olarak 1 milyon 950 bin TL civarında bir fiyat etiketine sahip olacağı tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.