İBB’nin kamu hizmeti suç sayıldı! Sayıştay ücretsiz ulaşıma cezayı kesti

İBB’nin kamu hizmeti suç sayıldı! Sayıştay ücretsiz ulaşıma cezayı kesti
Sayıştay İBB’nin ücretsiz yolcu taşıma hizmetine ‘kanuna aykırı’ dedi, İBB yöneticilerine ve meclis üyelerine ceza yağdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin dini ve milli bayramlarda, 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu, 29 Mayıs İstanbul’un Fethi gibi günlerde, üniversite sınavları ve okulların açıldığı günlerde yaptığı devrim niteliğindeki ücretsiz ulaşım uygulaması Sayıştay’a takıldı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Sayıştay ücretsiz ulaşım sağlayan İBB’nin kamu zararına neden olunduğunu ifade etti.

‘KANUNA AYKIRI’ DEDİ KARARI VERDİ

Ücretsiz yolcu taşıma kararı ile birtakım çalışmalar yapan İBB’nin kanuna aykırı hareket ettiğine karar veren Sayıştay, indirimli ve ücretsiz yolculukların 65 yaş üstü vatandaşlar ve öğrenciler için uygulanabileceğini belirtti.

istanbulkart.jpg

İBB’nin bazı özel günlerde uyguladığı ücretsiz yolcu taşıma hizmetinin yaklaşık 161 milyon TL’lik ‘kamu zararına neden olduğunu’ ileri süren Sayıştay, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye yöneticileri ve ücretsiz ulaşım kararı alan İBB Meclis üyelerinden bu zararın tahsil edilmesine karar verdi.

İBB cephesinden Sayıştay kararına itiraz gelirken, karar kesinleşirse 312 meclis üyesi tarafından ödenecek ceza miktarı kişi başı 520 bin TL olacak.

ANNE KART İÇİN DE DENMİŞTİ

Daha önce Sayıştay tarafından Anne Kart konusu da gündeme gelmişti. İstanbul’da yaşayan ve 0-4 yaş arası çocuğu olan annelerin toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmasını sağlayan Anne Kart Sayıştay’a göre kanuna aykırı bulunmuş, “Hangi amaçla olursa olsun, hizmet sunumunda ücretsiz veya indirimli tarife uygulama belirleme yetkisi 4736 sayılı Kanun gereğince Cumhurbaşkanına aittir” denmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.